DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Kívülről is látszik az autó ereje

A német Ferrari-versenyző szerint az első benyomásokra érdemes hallgatni, márpedig pénteki etapjai alapján lenyűgözte a Scuderia új versenygépe, az SF70H.

A Ferrari pénteken bemutatatta új versenygépét, az SF70H-t, és egyúttal sort kerített az autó bejáratására is a cég magánpályáján Fioranóban, ahol mindkét versenyző vezetett. Sebastian Vettel első benyomásai kifejezetten jók voltak – a német szerint pedig ezekre érdemes hallgatni.

„Látni lehet, hogy előrelépés, érezni lehet, hogy előrelépés. Élvezetes vezetni, az autó nagy és kívülről is látszik rajta az erő. Az első benyomás helyes szokott lenni” – idézi a planetf1.com a négyszeres világbajnokot, aki kiemelte, ezen a gyakorláson nem sikerült sok használható adatot gyűjteni: „A körülmények nem olyanok, mint amilyenek Ausztráliában lesznek, de ami fontos, hogy nem adódtak problémáink. Eredményes nap volt, egy jó indulás.”



A pénteki körözés az autó bejáratásának célját szolgálta, valamint filmforgatási nap címe alatt valósulhatott meg – ilyenkor a legritkább esetben láthatunk gyors időeredményeket, az olasz hírek szerint azonban a Ferrari hagyta pilótáinak, hogy odalépjenek, Kimi Raikkönen pedig a hideg (de Vettel esetével ellentétben legalább száraz) körülmények között is 2 másodpercre megközelítette a fioranói pályacsúcsot.

„Nyilván nem mentünk teljes gyorsasággal, installációs kört és az új autó első körét tettük meg, ami alapján minden okénak tűnt” – nyilatkozta Raikkönen két etap között, még az ominózus gyors kör előtt. „Eddig azonban jónak tűnik, és ebből fogunk kiindulni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: