DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Red Bull: Verstappen bajnok lehet idén

Kockázatvállalása csak segíteni fogja a fiatal hollandot, amennyiben győzelemre képes autót kap – állítja Helmut Marko, aki nem felejti ki a számításból Ricciardót sem.

Bár a legfiatalabb F1-es futamgyőztes apja, Jos Verstappen úgy vélekedik, fia 2018-ban lehet reálisan harcban a világbajnoki címért, a Max Verstappent felfedező Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nem látja okát, miért ne hódíthatná el a trófeát már idén a fiatal holland. Szerinte agresszivitása inkább előny lesz, mint hátrány.

„Max készen áll. Úgy gondoljuk, hogy még tapasztaltabb lesz, hiszen már a harmadik szezonját kezdi az F1-ben” – idézi a motorsport.com a holland televíziónak nyilatkozó Markót. „A kockázatvállalásából inkább előnyt kovácsolhat, mert a többiek tudni fogják: ha Max jön, akkor óvatosnak kell lenni, úgyis meg fog előzni, nem szabad butaságot csinálni.”



„Így a kockázat kevésbé lesz kockázatos. Mint tudjuk, volt néhány hajmeresztő pillanata, de ha belegondolunk, csak egyetlen balesetet szenvedett, Monte-Carlóban. Nem is… Monte-Carlóban három balesete volt neki, de mindent letudott azon a hétvégén, és a későbbiekben már irányítása alatt tartotta a dolgokat” – emlékeztetett arra, hogy baljós híréhez képest Verstappen egészen kevésszer esett ki önhibájából.

Marko végül emlékeztetett arra, hogy ha a Red Bull RB13-asa bajnokesélyes versenygépnek bizonyul, Verstappennek akkor is lesz legalább egy komoly ellenfele: „Úgy vélem, mindkét versenyzőnk küzdhet majd a bajnoki címért. Ne feledjük el Ricciardót, aki szintén nagyon versenyképes és erős pilóta. Ezzel a párossal hiszünk abban, hogy harcolhatunk a bajnokságért” – összegezte Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: