DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Hamiltonnak többet kellett volna Rosbergtől lesnie…

A McLaren versenyzőjét is megkérdezték a brit adatmegosztásos nyilatkozatáról: Fernando Alonso egy kis szurkálódást is megengedett, és célzott arra, hogy Hamilton gyakran puskázott csapattársa adataiból.

Lewis Hamilton csapaton belüli adatmegosztással kapcsolatos nyilatkozata slágertémává vált az elmúlt napokban: a háromszoros világbajnok egy interjúban beszélt arról, nem tartja igazságosnak, hogy a csapattársak felhasználhatják a másik telemetriáját, és profitálhatnak belőle. A megszólalás olyan port kavart, hogy Hamiltonnak is tisztáznia kellett: problémája nem csapata vagy Valteri Bottas ellen irányul. A Mercedes szintén leszögezte csütörtöki bemutatóján, Hamilton vágya nem valósulhat meg – de ezzel a versenyző is tisztában van.



„Érdekes, hogy sokszor elmondta, mennyit tanult a közös adatokból” – vélekedik Fernando Alonso. A McLaren egy nappal későbbi bemutatóján a Sky Sports őt is megkérdezte Hamilton javaslatáról, a spanyol pedig kicsit odaszúrt korábbi nagy riválisának, célozva arra, hogy köztudott, a Mercedes-versenyző sokszor használta Nico Rosberg adatait kapaszkodónak.

„A Mercedes azok közé a csapatok közé tartozik, melyek több adatot adnak a mérnököknek, hogy ezzel is segítsék a pilótákat. Ennek fényében kicsit furcsa, hogy épp ő mondta. Ha kicsit jobban leste volna Rosberg adatait tavaly, talán megnyerhette volna a bajnoki címet” – viccelődött a spanyol.

A Mercedes visszatérő téma volt Alonso interjúiban a McLaren rendezvényén, a korábbi világbajnok elmondta, hogy Rosberg utódlása kapcsán felvette vele a kapcsolatot a gyártó. Arról is beszélt, ő nem lenne képes úgy befejezni, mint 2016 győztese: „Én nem tudnék leállni, számomra ez olyan, mint egy drog. Ő nagyon bátor volt, hogy félreállt, most pedig egy másféle életet élvez. A legjobbakat kívánom neki, de én más karakter vagyok, versenyző. Még 80 évesen is gokartozni fogok, és tolom le a gyerekeket magam elől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: