DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Erre várt Vandoorne egész életében

Stoffel Vandoorne idén már Fernando Alonso csapattársaként rója majd a köröket az F1-es mezőny tagjaként. A belga elmondása szerint a mai napon élete álma vált valóra az új McLaren bemutatásakor.

A csapatfőnök és a fiatal pilóta is beszélt már korábban a wokingiak versenygépének új színvilágáról. A narancs árnyalattal a csapat a '60-as és a '70-es évek festéséhez tér vissza, ami egy új kezdetet jelenthet az egész istálló számára.

Ebbe a projektbe csöppent bele Stoffel Vandoorne, aki tavaly még tartalékpilóta volt, idén viszont már Jenson Button visszavonulása lehetővé tette, hogy Fernando Alonso mellett ő legyen a brit alakulat másik versenyzője.

 vandoorne-belga-nagydij-2016



Az új versenygép rendkívül elnyerte a fiatal belga tetszését: „Igen jó látni, hogy a McLaren valóban úgy néz ki, mint egy igazi McLaren. Nagyon tetszik. Maga az autó fantasztikusan néz ki. Igen sok és apró gyönyörű részlet összessége, melyet mindenütt hihetetlenül jól hangoltak össze.”

Vandoorne valószínűleg 2017. február 24-ére mindig emlékezni fog: „Ez az a pillanat, amelyre egész életemben vártam. A felkészülésem hosszú, kemény és lelkiismeretes volt. Rendkívül komolyan edzettem a télen, és most fittebb vagyok, mint valaha. Valami nagyon ritka dolgot kaptam. Ez az én lehetőségem. Kész vagyok a feladatra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: