DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Új szabályok? Akkor a Ferrari nem lesz elöl!

A négyszeres Formula-1-es világbajnok, Alain Prost szerint történelmi bizonyítékokat lehet felhozni amellett, hogy a Ferrari miért nem lesz esélyes a vb-címek megnyerésére a 2017-es szezonban.

A francia ráadásul ezt a nyilatkozatot még az előtt tette, hogy a maranellóiak egyáltalán bemutatták volna idei kihívójukat, az első igazi erőpróbák pedig még csak ez után fognak következni.

A 62 éves egykori pilóta persze nem csak hasraütésre állt elő ezzel a véleményével, elmondása szerint elég csak fellapoznunk az F1 elmúlt néhány évtizedének történéseit, hogy elmenjen a kedvünk a Ferrarira való fogadástól. Amikor ugyanis az utóbbi időben akár az aerodinamika, akár a motorok terén átfogó szabályváltozások érkeztek, az olaszok a következő évben látványosan alulmúlták előző szezonban mutatott formájukat. Így volt egy 2014-ben, 2009-ben, és ide sorolhatjuk akár 2005-öt is, amely év a radikális gumiszabály mellett komoly leszorítóerő-csökkenést is hozott.

prost



„Amikor a szabályok és az autók jelentősen megváltoznak egyik évről a másikra, ahogy az most is történik, a Ferrari szinte soha nem kerül a csúcsra. Emiatt nem hiszem, hogy a Ferrarinak és a versenyzőinek komolyabb esélyük lenne az idei évben” - vélekedett Prost a finn Ilta Sanomat lapnak nyilatkozva.

A négyszeres bajnok az idei évtől a Renault Formula-E-istállójának irányítása mellett nagyobb szerepet játszik majd az F1-es csapat életében is, ahol tanácsadói posztban mutatták őt be a keddi médiaeseményen. Ennek ellenére azonban a Ferrari lesajnálása mellett saját csapatát sem vizionálja az élmezőnybe. A francia egy mondatban foglalta össze, milyennek képzeli az idei bajnoki csatát:

„Szerintem idén a győzelmek fele-fele arányban fognak eloszlani a Mercedes és a Red Bull között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: