DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen vezette először az új Ferrarit

Közvetlenül bemutatása után ki is gurult a fioranói tesztpályára a Ferrari SF70H, melybe Kimi Raikkönen pakolta az első kilométereket. Később Vettel folytatja a bejáratást.

A Mercedeshez hasonlóan mutatta be új versenygépét a Ferrari: a sajtóeseményt Maranello mellé, a fioranói pályára szervezték, ahol rögtön az online leleplezés után az autó első köreit is megtette. Az elődöknél szélesebb és alacsonyabb konstrukciót a csapat rutinosabb versenyzője, Kimi Raikkönen vitte először pályára. Helyszínen tartózkodók szerint a finn pár körös rövid etapokat teljesített, néhány alkalommal pedig rendesen gázra is lépett, volt 0:58-as ideje is.

A bemutatón jelen volt Sebastian Vettel és a tartalékpilóta Antonio Giovinazzi is. Délután Vettel szintén az autóba pattan.

Több másik csapat is bejáratta már 2017-es versenygépét – erre 100 kilométeres filmforgatási nap keretében van lehetőségük –, a Mercedes, Sauber és Toro Rosso is körözött már, előbbi csapat silverstone-ban, utóbbi kettő Barcelonában. Az első tényleges tesztre hétfőn kerül sor a spanyol pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: