DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kimi: Eddig jó, és ebből fogunk kiindulni

Ezek az első gondolatai Kimi Raikkönennek az új 2017-es F1-es Ferrariról. Az olasz alakulat a többi csapattal együtt jövő héten már Spanyolországba utazik az idei év első tesztjére.

Nagy várakozás előzte meg február 24-ét, hiszen a Ferrari és a McLaren is erre a dátumra időzítette az új versenygépének bemutatóját. Az olasz gárda autójának leleplezését követően Kimi Raikkönené volt a megtisztelő feladat, hogy pár próbakörre elvigye a vadonatúj SF70H-t Fioranóban. 

A finn így nyilatkozott az új versenygépről: „Ez még csak az első alkalom volt. Egy kicsivel többet kaptunk ma, de a fő munka Barcelonában kezdődik meg a teszten. De eddig jó, és ebből fogunk kiindulni.”

 raikkonen-2017-elsoteszt



Maurizio Arrivabene is megszólalt, aki alig várja a következő pár napot: „Az elkövetkező két hétben Barcelonába megyünk, követjük a programunkat, és Melbourne-ben az is kiderül, hol állunk.”

Az olasz gárda főnöke az összes embere felé kifejezte háláját: „Mindig nagyon érzelmes a dolog, amikor láthatjuk az új Ferrarit akcióban. Az autót most megnézve eszembe jutott a Ferrari összes dolgozójának a hatalmas erőfeszítése, profizmusa és szenvedélye, amivel hozzájárultak ennek a versenygépnek a megszületéséhez. Nagyon büszke vagyok most.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: