DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ekkor dönt Alonso a visszavonulásról

A McLaren autóbemutatóján a spanyolt arról is megkérdezték, a szezon mely pontján fog határozni, folytatja-e az F1-ben. Alonso mást is elárult: volt megkeresése télen a Mercedestől.

Mint ismert, a 35 éves kétszeres világbajnok, Fernando Alonso az új generációs autóktól tette függővé maradását a Formula-1-ben: ha nem élvezi a 2017-es versenygépek vezetését, akkor visszavonul, állította. Az MCL32 pénteki leleplezésén ezzel kapcsolatban is kapott kérdést.

„Augusztus-szeptemberig nincs értelme bármiről is beszélni, teljes mértékben az idei bajnokságra fogok koncentrálni. Akkor majd meglátjuk, melyik csapatok és autók lesznek versenyképesek az új szabályrendszerben. Az is előfordulhat, hogy egy új csapat fog dominálni” – mondta az Autosportnak Fernando Alonso. Szavaiban az is benne van, hogy egy rivális istálló miatt elhagyja a McLarent. „De a nyári szünetig egyáltalán nem fogok a jövőmön gondolkozni.”



Szóba került a Mercedes és Nico Rosberg visszavonulása is – Alonso tisztázta, kapcsolatfelvétel történt a bajnokistállóval, ahol végül Valtteri Bottas kötött ki, de tárgyalásig nem jutottak el:

„Amikor Rosberg visszavonult, volt néhány nap, amikor beszélgetéseket és telefonhívásokat folytattam. De egyezkedni nem volt értelme semmiről, mert boldog voltam a McLarennél. Mondjuk úgy, hogy a Mercedesnek Rosberg meglepetése után csekkolnia kellett mindenkit – ez érthető. Velem sem volt semmi különös, csak ugyanez az ellenőrzés, amit mindenkivel megcsináltak. Tudni akarták, hogy mi a helyzet, az enyém azonban világos volt: ez az év a McLaren-Hondához kötött, boldog voltam itt, ezért lehetőségekről sem volt értelme beszélni senkivel” – magyarázta Alonso.

Ami a világbajnokként távozó Rosberget illeti, Alonso tiszteletben tartja a döntést, bár biztos benne, hogy ő nem lenne képes hasonlóra: „Én nem tudnék leállni, számomra ez olyan, mint egy drog. Ő nagyon bátor volt, hogy félreállt, most pedig egy másféle életet élvez. A legjobbakat kívánom neki, de én más karakter vagyok, versenyző. Még 80 évesen is gokartozni fogok, és tolom le a gyerekeket magam elől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: