DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari tartalékosa már jövő héten helyettesíthet

A Sauber istálló hivatalosan is bejelentette, ki fogja helyettesíteni a sérülése miatt távol maradó Pascal Wehrleint a jövő heti, szezon előtti F1-es teszten Barcelonában.

Wehrlein az idei szezonra szerződött a Sauber istállóhoz, azonban januárban, a Bajnokok Tornáján történt bukása miatt kénytelen lesz kihagyni az első szezon előtti tesztet. A német versenyző korábban Twitteren erősítette meg, hogy orvosi utasításra már biztosan nem vehet részt a barcelonai körözgetésben.

Giovinazzi



A február 27-én kezdődő teszten így – ahogyan arról a korábbi pletykák szóltak – Marcus Ericsson mellett Antonio Giovinazzi, a Ferrari tartalékosa vehet majd részt. A fiatal versenyző nagy lehetőséghez jutott, ugyanis egy 2017-es versenygépet terelgethet majd – eddig egy két évvel korábbi F1-es Ferrarit vezethetett Fioranóban.

„Úgy döntöttünk, Pascal nem vesz részt az első barcelonai teszten” – nyilatkozta Monisha Kaltenborn. „Figyelemmel követjük az állapotát, és a későbbiekben döntünk a további lépésekről.” 

„Kár, hogy nem ülhetek autóba az első teszten, de ott leszek Barcelonában, hogy megismerkedjek a csapat munkafolyamataival, valamint hogy figyelemmel kövessem a Sauber C36-Ferrarit a pályán” – tette hozzá Wehrlein. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: