DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Példátlan előrelépés a Mercedes motorjainál

Ha valaki azt hitte, hogy az aerodinamikai szabályváltozások következtében sikerül megfogni a Mercedest, kezdheti megváltoztatni a véleményét, a csillagosok ugyanis ismét bivalyerős motorral állnak elő a 2017-es szezonra.

A Mercedes 2014, azaz a V6-os turbókorszak kezdete óta mércének számít a száguldó cirkuszban, és ha hinni lehet a mérnököknek, és a gyorsabb autók miatt 2017-ben még többet fog számítani a motorerő. Ennek alapján badarság lenne azt képzelni, hogy valamelyik ellenfelük megszorongathatja az Ezüstnyilakat. A Renault, a Ferrari és a Honda is azt tervezi, hogy csökkenti a távolságot a Mercedeshez képest, ám Andy Cowell, a brixworth-i motorrészleg vezetője szerint ők sem ültek a babérjaikon a tél folyamán.



Ezt támasztja alá az Ausztrál Nagydíjon óvásokat váró Andy Green, a Force India technikai igazgatójának nyilatkozata is, hiszen amikor arról kérdezték, hogy vártak-e előrelépést ezen a téren, így válaszolt: „Ó igen, ezt ígérték nekünk” – idézte a szakembert a Motorsport. „Ez is része a szimulációs adatainknak, a Mercedes HPP (High Performance Powertrains) nagyszerű munkát végzett a tél folyamán, és példátlan előrelépést sikerült elérniük. Nagyon meggyőző.”

Az elmúlt három év világbajnokának házon belüli teljesítménye közvetlenül hozzájárult a Force India sikeréhez: az elmúlt három év során minden évben sikerült előrelépniük egy pozíciót a konstruktőrök versenyében, idén pedig az a céljuk, hogy betörnek az első három közé. „Fegyverkezési verseny, sőt, háború van. Remek katonáink és erős fegyvereink vannak. Nincsen sok belőlük, de ami van, az nagyon jó, és úgy vélem, komoly károkat tudunk okozni velük az ellenfeleknek” – mondta Green. Úgy tűnik, a szakember átvette a haditechnikai szakzsargont a Force India csapatfőnökétől, Vijay Mallyától, aki úgy fogalmazott, hogy nem a fegyverek mennyisége, hanem a minősége számít, amikor visszaszólt a Renault ügyvezetőjének, Cyril Abiteboulnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: