DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így vélekedik Hamilton és Bottas az új Mercedesről

A világbajnok az autó tapadását, az új fiú lenyűgöző részletgazdagságát emelte ki. Ma mindketten vezethették a 2017-es Mercedest, teljes nevén a W08 EQ Power+-t.

Ötödikként a 2017-es autók sorában bemutatkozott a Mercedes új versenygépe, a W08 is, melyet délelőtt Lewis Hamilton, délután a csapat új pilótája, Valtteri Bottas vitt néhány kör erejéig pályára Silverstone-ban. A két versenyző összefoglalta első érzéseit az elmúlt három évet domináló istálló új versenygépéről.

„Izgalmas látni, ahogyan összeállt az egész” – mondta Lewis Hamilton a bemutatón. „A szélcsatornától a valós karbonváz kialakulásáig, a téli üléspróbával együtt. Aztán az utolsó napok, amikor végül minden előtűnik, és tökéletesen a helyére kerül.”



„A mai vezetésem alapján az autó természetesen szélesebbnek érződik, hiszen az is, az első gumik pedig óriásinak tűnnek. Nagy volt a tapadás még a hideg körülmények között is” – fogalmazott Hamilton, aki tisztázta, a mai program (melyre filmforgatási napként volt lehetősége a Mercedesnek) nem nevezhető tesztnek. „Ez nem igazi teszt, csupán néhány kör egy kamerás jármű mögött, egy bejáratás. Mentem volna gyorsabban is, de nagyon szeles és nedves volt az idő.”

Valtteri Bottas tulajdonképpen ma debütált Mercedes-pilótaként, így számára még különlegesebb nap volt csütörtök. „Nagy nap számomra ez, először vezethetek Ezüstnyilat. Elég hosszú ideje vártam erre a pillanatra, akárcsak arra, hogy tesztelhessek. Igazán tetszik, mennyire letisztult, és milyen masszívan részletgazdag hátul és az oldalsó beömlőknél. Igazán csodás látvány” – mondta a finn pilóta.

Az új Mercedes teljes neve W08 EQ Power+ lesz, amely szakít az eddigi hagyományokkal – az elődöt még W07 Hybridnek hívták. Az átnevezésnek vállalati okai vannak: a Mercedes a közelmúlttól fogva az „EQ” címkével látja el elektromos autóit, amely az „elektromos intelligencia” rövidítése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: