DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton optimistán tekint az új szezonra

Lewis Hamilton szerint az új Mercedes W08 EQ Power+ annyival több tapadással rendelkezik, hogy fejfájást okozott neki, amikor először vezette. A brit pilóta azt is megemlítette, hogy az autó ülése szélesebb, mint tavaly és hogy nagyon jól néz ki az idei szabályzat által megszabott autó formája, ám reméli, hogy ez szorosabb versenyzést is eredményez majd.
A szoros versenyzés egyik összetevője a versenyképes csapattárs, így a frissen visszavonult Nico Rosberg és a csapat új szerzeménye, Valtteri Bottas is terítékre került. Lewis nem akart sokat beszélni Rosbergről, szerinte Nicót kell megkérdezni, mi is a visszavonulásának valós oka, ám megérti azt, hogy a csúcson vonult vissza. „Ahányszor ilyen gondolatom támad, elég ránéznem az F1 autókra és máris visszacsábulok az F1-be” – vallotta be a cappuccinót kortyolgató világbajnok.
 
Bevallása szerint Bottast eddig nem ismerte közelebbről, ám tetszik neki az, hogy pozitív energiát hoz magával és szorgalmasan tesztel. Érdekes módon, Lewis interjújának ideje alatt Bottas éppen a pályán körözött a W08-assal, amelyen egy különleges, T alakú kis szárny volt látható a hátsó szárny előtt...
DSC_1762
 
Stevenage szülöttje bizakodóan tekint a 2017-es szezonra, hiszen úgy érzi, a Mercedes még mindig a legjobb F1-es csapat, de elmondta, hogy a szokásosnál később kezdett edzeni (január elején). „Úgyis mindegy, mennyit edzel” – jelentette ki lazán. „Az autóban derül majd ki, ha nem vagy elég fitt, és olyan izmokat fedezel fel, amelyről eddig nem is tudtad, hogy léteznek!”
 
Felmerült Lewis szociális médiában való aktív szereplése is. A háromszoros világbajnok szerint az F1 tanulhatna a futballtól és az NFL-től, ahol ez része egy játékos imidzsének. Ezzel szemben, ahányszor Lewis valami vitathatót közzé tesz valamely szociális médián, az FIA mindig szól neki, hogy törölje ki...
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: