DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Az F1 kissé idejétmúlt

A háromszoros világbajnok szerint a Formula-1 keveset ad a rajongóknak: például nyoma sincs annak a bordákat remegtető hanghatásnak, amely első nagydíján sokkolta őt nézőként. Bízik azonban az új tulajdonos ötleteiben.

Lewis Hamilton már korábban szóvá tette, nincs lenyűgözve a jelenlegi Formula-1 szórakoztató értékétől. A háromszoros világbajnok szerint vérfrissítésre van szüksége a sportágnak: bizakodásra adnak okot azonban az új szabályok – Hamilton elismerte, talán nem készült fel elég alaposan fizikálisan az átépített autókra –, valamint a Liberty Media érkezése tulajdonosként.

„Nem érzem úgy, hogy a Formula-1 nyerő lenne, és ez már hosszú ideje így van. Ennek a szabályváltozásokhoz van köze, ahhoz, hogy nem segítjük, nem kötjük le eléggé a rajongókat. Azonban továbbra is sokan követik a Formula-1-et, és izgatott vagyok az új tulajdonosok miatt is. Remélem, hogy valami újat fognak létrehozni” – mondta Hamilton a BBC rádiónak.



„Vérfrissítés. Új ötletek. Új, egyedi módjai, hogy bevonjuk a rajongókat. Az F1 kissé idejétmúlt, ha összehasonlítjuk más sportokkal, melyek szórakoztató értékben előrébb járnak. A Formula-1 most éppen felzárkózik, és bizony még hosszú utat kell megtennie.”

És hogy ez milyen módon valósulhat meg? Hamilton abba a csoportba tartozik, amely különös jelentőséget tulajdonít a hanghatásnak. „Időről időre felmerül bennem a gondolat, hogy ez szörnyű. A legtöbb ember azt gondolja, hogy ugyan, nem is olyan rossz, de szerintem az. Amikor először jártam nagydíjon Spában 1996-ban, beléptem a paddockba, és Michael (Schumacher) elsüvített előttem a V10-essel. Szó szerint zörögtek tőle bordáim. Még jobban megfogott, mint mikor a tévében láttam. Olyan volt, mint egy vadászgép, én pedig azt gondoltam, ez meg mi a fene?”

„Nem ez az egyetlen dolog, amelyet a rajongók szeretnek, de ez hozzátartozik az illathoz, a klasszság üvöltéséhez, ami maga a Formula-1. Manapság szomorúsággal tölti el az embert, ha elhalad előttük egy autó, már ami a hangot illeti.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: