DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas nem érzi hátránynak, hogy későn érkezett a Mercedeshez

A Mercedes W08 modell csütörtöki F1-es bemutatójának már a szervezéséből is egyértelműen látszott, hogy nem Valtteri Bottas állt a középpontjában.

Toto Wolff, Lewis Hamilton, Aldo Costa és Andy Cowell interjúit követően utolsónak került sorra a finn, miután korábban szorgalmasan, szótlanul rótta a köröket a nedves, hideg pályán, olykor 90 km/órás ellenszélben. Gondolom, ez nem aggasztotta a Mercedes újdonsült finn pilótáját, hiszen honfitársához, Kimi Raikkönenhez hasonlóan az autóban érzi igazán elemében magát, nem a sajtót szórakoztatva.

Bottas elmondta, hogy ez a legszebb F1-es autó, amit eddig látott. Első napján minden jól ment a pályán, ellenőrizte a rendszereket és nagyon jó érzést jelentett számára az extra leszorítóerő, habár ez nem volt annyira nyilvánvaló a mai szeles és hideg körülmények között. Véleménye szerint a Pirelli gumiabroncsok tovább fognak tartani egy versenytáv alatt, mint tavaly.

bottas



Valtteri a megnövekedett leszorítóerő miatt szükséges új edzésrendjéről beszélt a Formula.hu-nak. „Január elején még nem lehettem biztos benne, milyen autóban ülök az idén, ezért később kezdtem el edzeni” – válaszolta a korábbi Williams-pilóta. „Több időt töltöttem a tornateremben, négy edzőtáborban is voltam. Nagyobb hangsúlyt fektettem a szívósságomra, a hosszabb távú erőnlétre, és kevesebbet futottam.”

A Mercedeshez való érkezéséről a következőket nyilatkozta: „Nem kritizálom a Williamst, hiszen sokat köszönhetek nekik, de amikor a Mercedeshez kerültem, meglepett, mennyivel nagyobb csapat és mennyivel több figyelmet fordítanak a részletekre.”

„Hamiltont nehéz megverni, és az sem segít, hogy kicsit késve is csatlakoztam a csapathoz. De rajtam múlik, hogy jól teljesítsek és hogy a 2018-as Mercedes-bemutatón ismét itt legyek. A stopperóra nem hazudik! Nem aggódok amiatt, hogy a rövid felkészülési idő hátrányomra lenne. Már most készen állok rá, hogy megszerezzem az első F1-es győzelmemet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: