DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz nagy lehetőséghez juthat idén

A spanyol F1-es pilóta többször kihangsúlyozta már, hogy legkésőbb 2018-ban a Red Bullnál szeretne versenyezni, de a körülmények - számára - szerencsés alakulása esetén akár már idén lehetőséget kaphat a Milton Keynes-ieknél.

Bár tavaly Carlos Sainzot vitte volna a Renault, a Red Bull sietett kijelenteni, hogy ők nevelték ki a spanyolt, és a jövőben is számítanak rá. Maga a pilóta ezt úgy fordította le, hogy mihamarabb lehetőséget kaphat az energiaitalosok anyaistállójánál, csakhogy az ott versenyző Daniel Ricciardo és Max Verstappen is 2018 végéig rendelkezik szerződéssel. Sainz többször hangot adott már terveinek, hogy jövőre nagycsapatban akar versenyezni, ha nem a Red Bullnál, akkor máshol, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy ha minden marad a régiben, akkor csakis az utóbbi lesz a járható út.



Feltéve, hogy ha véletlenül a Red Bull pilótáival történne valami: láttunk már ilyet a múltban, és bizonyára látunk is a jövőben. Úgy tűnik, a Milton Keynes-iek kezdik felismerni a Sainzban rejlő értéket, ugyanis ha beugróra lenne szükségük, nem haboznának azt illetően, hogy kit válasszanak – Danyiil Kvjat legnagyobb bánatára. „Hosszú távú szerződésünk van Carlosszal, és a Mercedesnél kialakult helyzet is mutatta, fontos, hogy rendelkezésünkre álljon egy olyan pilóta, akire ilyen esetben számíthatunk. Ha bármi történik a Red Bull Racingnél, Sainz az első számú tartalékpilótánk.”

A négyszeres világbajnok istálló tanácsadója szerint a spanyol jelenlegi alakulata, a Toro Rosso remek autót épített 2017, és hozzátette, nem biztos, hogy pilótája jobban járt volna, ha elengedik a Renault-hoz. „A Toro Rossónak jobb eredményeket kell elérnie idén, akár az ötödik helyet is megcélozhatják 2017-ben” – mondta az osztrák. „Egy olyan remek tervezővel, mint James Key, megvan bennük a potenciál, és a két pilóta – Sainz és Kvjat – maradása is pozitív, hiszen stabilitást nyújt. A Toro Rosso erős középcsapatnak számít, amit pedig a Renault ajánlott Carlosnak, ettől sem jobb, sem rosszabb nem lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: