DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Fekete és sárga: Megjött a Renault R.S. 17

A Williams és a Sauber után harmadik csapatként a Renault is bemutatta 2017-es F1-es versenyautójáról, ám ők az elsők, akik tényleges sajtóeseményt kerítettek köré Londonban.

A tavalyi párizsi bemutató után ebben az évben a csapat „másik hazájának” fővárosába, Londonba szervezték a bemutatót, amelyen a számos nemzetközi sajtóképviselő között a Formula.hu kollegája is jelen volt.

A Renault-nak gyári visszatérése második évében máris egy alaposan áttervezett autót kellett építenie, köszönhetően az F1-be idénre érkező új szabályoknak. De nem csak az R.S. 17-es modell alakult át, már a csapat személyzetében is megváltozott néhány kulcsszerep: távozott a tavalyi csapatvezető, Frederic Vasseur, pilótafronton viszont megszerezték Nico Hülkenberget, aki az enstone-iaknál második évét kezdő Jolyon Palmerhez csatlakozik.



A két pilóta rántotta le a fekete leplet a tavaly a konstruktőri 9. helyen záró Renault újautójáról, amelytől már nem titkoltan jóval komolyabb eredményeket várnak. A főattrakció bemutatása előtt a Formula-1-es projekt fő vezetői sorakoztak fel a színpadon, köztük Cyril Abiteboul-lal és Jerome Stoll-lal, akik konkretizálták is a célokat: a bajnoki ötödik helyezést tartják reálisnak önmaguk számára 2017-ben.

Bár érthető, a Renault számára fontos volt, hogy néhány fotó online közzététele helyett valódi bemutatót tartsanak, a rajongók idegrendszerét próbára tette a gyártó közösségi csatornáin streamelt műsor. A fél 4-es kezdéskor azt ígérték, néhány perc felvezetés után megmutatkozik az autó. Ehhez képest a csapatvezetők, szponzorok, versenyzők  és Alain Prost megszólalása után 4 óráig kellett várni, míg végre lehullt a lepel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: