DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Prost új szerepet kapott a Renault vezetésében

Korábban a csapatfőnöki poszttal is szóba hozták a négyszeres F1-es bajnok nevét, Alain Prost azonban más minőségben fog együtt dolgozni az enstone-i alakulattal 2017-ben.

Bár Alain Prost legnagyobb F1-es sikereit a McLarennel érte el, és saját csapatánál is a rivális Peugeot erőforrásait használta egy ideig, a négyszeres bajnok karrierjének elmúlt negyven évét azonban nagyszerűen zárja keretbe a Renault: a Professzor a francia alakulatnál vált először vb-esélyessé, 2014 óta pedig ő irányítja a Renault Formula-E alakulatát, az e.dams-t. Prostot korábban szóba hozták az F1-es gárdával is, mint potenciális csapatfőnök, az új R.S. 17-es bemutatója viszont nagyszerű alkalom volt arra, hogy bejelentsék: egykori versenyzőjük különleges tanácsadói szerepet fog betölteni a csapatnál 2017-től.



„Nagy tapasztalattal és gazdag kapcsolatrendszerrel érkezik hozzánk, és képes szót érteni a pilótákkal is” – nyilatkozta Jerome Stoll, a Renault Sport Racing elnöke Londonban. Maga Prost elmondta, hogy bár szerepe nem követel tőle mindennapi részvételt a csapat életében, tapasztalatával azon lesz, hogy minél gyakrabban segítse okos döntésekhez az istállót. „Az a legfontosabb, hogy a Renault mihamarabb versenyképes legyen és győztessé váljon” – nyilatkozta Prost. „Nem ez az első alkalom, hogy szerepet kapok a Renault-nál, munkám azonban inkább a háttérben fog zajlani. Úgy vélem, fontos, hogy legyen olyasvalaki, aki hozzájárul a legjobb döntéshez és stratégiához, melyek győztessé változtatják a csapatot a jövőben.”

Prost hozzátette, ott lesz Barcelonában, az F1-es szezon első kollektív tesztjén is. „Nagyon izgatott vagyok az autó méretére tekintve, mert ezekkel a nagy abroncsokkal az egész olyan, mint régen. Hétfőn ott leszek Barcelonában, és izgatottan várom, mit mondanak majd a pilóták. A gyors kanyarok fizikailag megterhelőbbek lesznek számukra, a Forma-1 viszont jól fog járni. Szükség van a változásra, remélem ezáltal új nézőket és követőket sikerül szerezni a sportágnak – főleg fiatalabbakat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: