DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Apja nem jósol idén bajnoki címet Verstappennek

Jos Verstappen a realitás talaján mozogva próbálja előrejelezni, hogy milyen szezon várhat fiára 2017-ben az F1-ben. A bajnokság megnyerését még nehéznek tartja, de örülne, ha négyszer több futamot nyerne, mint tavaly.

Max Verstappen az elmúlt két szezon során úgy robbant be a Formula-1-be, mint korábban talán még senki. Idén szeptemberig még mindig tinédzser, de már rengeteg elismerés, díj, és ami a legfontosabb, a tavalyi Spanyol Nagydíj győzelmi trófeája is megillette őt, így a világ már nem is azt találgatja, hogy világbajnok lesz-e belőle valaha, sokkal inkább azt, hogy hány alkalommal.

Az F1-et jóval kisebb sikerekkel megjárt Jos Verstappen persze a legjobbakat reméli fiának, de még elhamarkodottnak tartja, hogy 2017-ben a bajnoki címről beszéljünk vele kapcsolatban. Mindazonáltal úgy érzi, Max a hatalmas fejlesztési potenciállal rendelkező Red Bullnál a legjobb helyen van most, az új szabályok érkezésének idején.

verstappen-red-bull



„Maxről már tudjuk, hogy mindig kihozza magából a maximumot. Persze a teljesítmény nagyban függ az autótól, de ezzel kapcsolatban is jó érzéseim vannak” - idézi az idősebbik Verstappent a Motorsport. „A Red Bull mindig is nagyon erősen állt ki az új szabályok érkezése után. Aerodinamikailag most sokkal nagyobbak a lehetőségek, az eddig hallott információk alapján pedig az az érzésem, hogy minden nagyon jól fest.”

„Sokan beszélnek arról, hogy Max akár már idén megnyerheti a világbajnokságot. Véleményem szerint azonban - és ez tényleg csak a személyes véleményem - ez idén még talán túl korai. Nem hiszem, hogy ennyire lecsökkenne a Mercedeshez mért lemaradásuk.”

„Maxnek persze már jóval nagyobb lesz a tapasztalata, hiszen ismeri a pályákat és tavaly már egy versenyt is nyert. Remélem, hogy pár győzelme idén is lesz, három-négy mondjuk már egész jól nézne ki. Ez pedig el is érhető, magasan vannak az elvárásaink!”

Verstappent a fogadóirodák jelenleg a bajnoki cím második legesélyesebb pilótájának tartják Lewis Hamilton mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: