DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wehrlein akár a szezonnyitót is kihagyhatja

A feltételezettnél komolyabb lehet a 2017-re a Sauber F1-es csapatához igazolt Pascal Wehrlein sérülése, melynek következtében akár az Ausztrál Nagydíjtól is távol maradhat.

A Manorral töltött első Forma-1-es szezonjában egy pontot gyűjtő német pilóta a Bajnokok Tornája történetének talán legnagyobb bukását szenvedte el januárban, amikor Felipe Massával közös futamukat követően elvétette a célba érést és fejre állt autójával. Wehrlein (és szerencsés útitársa is) saját lábán szállt ki a háromkerekű Polaris Slingshotból, a pilóta pedig később elmondta, hogy azért történt a baleset, mert túlságosan is brazil ellenfelére koncentrált.



Bár a hírek akkor minimális sérülésekről szóltak, nemrég kiderült, hogy a baleset következményei hosszabb távra is kihatnak. Maga Wehrlein is megerősítette, hogy orvosai tanácsára ki kell hagynia a 2017-es Forma-1-es szezon első kollektív tesztjét Barcelonában, a Sauber pedig megszerezte Antonio Giovinazzi szolgálatait a Ferraritól. Az olasz egyébként eddig egyetlen egyszer vezetett F1-es autót, még nemrég Fioranóban.

Könnyen lehet azonban, hogy az olaszra a második, március eleji teszten, valamint a hónap végi Ausztrál Nagydíjon is számítanak a hinwiliek – legalábbis az Auto Motor und Sport újságírója, Michael Schmidt szerint. A német úgy véli, hogy Wehrlein azért maradhat távol a vártnál több ideig, mert sérülései miatt kulcsfontosságú idő esik ki felkészüléséből, ez pedig nagyon fontos az új, nagyobb fizikai kihívásokat jelentő F1-es autók miatt. „Minél később kezdi el Wehrlein az edzést, annál több izmot kell magára szednie, és annál inkább veszélybe kerül az indulása Melbourne-ben” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: