DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Négy évig maradnak a Mercedes főnökei

Bár Paddy Lowe kilépett a világbajnok gárdát vezető trióból, két korábbi társa, Niki Lauda és Toto Wolff most hosszabbították meg szerződésüket a 2020-as szezonig.

A BBC Sport számolt be arról, hogy a Mercedes motorsportfőnöki pozícióját betöltő Toto Wolff, valamint a Formula-1-es versenycsapat elnöke, Niki Lauda is meghosszabbította megállapodását a gyártóval 2020-ig – ugyanaddig, amíg a Mercedest szerződés kötelezi az F1-ben maradásra.

Az eleinte Ross Brawn által vezetett istállóhoz Niki Lauda 2012 végén csatlakozott. Toto Wolff, aki korábban a Williams résztulajdonosa volt, nem sokkal később, 2013 februárjában érkezett meg. Mindkét vezetőnek tulajdonrésze van a csapatban: Wolff 30 %-ot, Lauda 10 %-ot birtokol, és ez a jövőben is így marad.



„2013-ban újrastrukturáltuk a csapat menedzsmentjét, azzal az egyértelmű céllal, hogy javítsuk teljesítményünket” – kommentálta a hírt Dieter Zetsche, az anyacég Daimler vezérigazgatója. „Azóta viszont az eredmények túl is lépték elvárásainkat. Egy alapvető tényező ebben a sikerességben Toto vállalkozói készségeinek és Niki tapasztalatának kombinációja volt. Megújított kötelezettségvállalásuk fontos folytonosságot ad a csapatnak a következő négy évre.”

A Mercedes a szokásosnál jóval zsúfoltabb holtszezont él át. Először Nico Rosberg későn bejelentett visszavonulása miatt kellett új versenyzőt találniuk: a csapat Valtteri Bottas szolgálatait szerezte meg. Ezzel egyidejűleg az istállót Wolff-fal és Laudával együtt vezető, műszaki ügyekért felelős Paddy Lowe távozott, a meg nem erősített információk szerint a Williamshez. A technikai igazgató posztjára James Allisont, a Ferrari korábbi szakemberét igazolták le. A Mercedes csütörtökön, Silverstone-ban tartja új autója, a W08 bemutatóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: