DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Egyéb

Lauda és Wolff többet keres, mint az F1-es mezőny fele

A Mercedes nemrég szerződést hosszabbított F1-es gárdájuk menedzsmentjének tagjaival, egy lap pedig utánaszimatolt, vajon mennyit pénzt visz haza a két osztrák.

Már régóta pletykáltak arról, hogy a Mercedes meg fogja-e hosszabbítani a csapahoz 2013-ban érkezett Toto Wolff és Niki Lauda szerződését, és ha igen, meddig. Nos, a BBC szerint a csillagos alakulat a „győztes csapaton ne változtass” elvét vallja, és egészen 2020-ig számít a két osztrák szolgálatára.



Azt a számok ismerete nélkül is sejthettük, hogy az elmúlt évek domináns F1-es alakulatának irányításáért Wolff és Lauda is szép összegeket vihet haza, a szerződéshosszabbítás fényében pedig a német Auto Bild kutakodott egy kicsit, és nyilvánosságra hozta, hogy mennyit kereshet idén a Mercedes motorsport-igazgatója, és ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy az F1-es mezőny pilótái mennyi pénzt keresnek 2017-ben: a listát Fernando Alonso vezeti 40 millió dolláros fizetéssel, de Lewis Hamilton és Sebastian Vettel sem panaszkodhat bónuszok nélkül számolt 30 millió dollár körüli keresettel.

Nos, a két Mercedes-vezér fizetése alapján a lista közepén foglalna helyet: Niki Lauda az Auto Bild szerint 2 millió dollárt tehet zsebre idén, ezzel pedig tíz pilótánál is többet keres, Toto Wolff pedig 3,5 millióval lesz gazdagabb. Nála csak a fent említett hármas, valamint a Valtteri Bottas, Kimi Raikkönen, Daniel Ricciardo és Felipe Massa fémjelezte kvartett vihet haza nagyobb összeget ebben az évben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: