DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A Ferrari egyértelműen vb-esélyes”

A maranellói alakulat idén a tradíciókkal szembemenve nem tett elhamarkodott kijelentéseket az idei F1-es szezon előtt, megtette helyettük azonban más.

Nemrég a Ferrari elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne töredelmesen bevallotta, hogy hibázott, amikor tavaly világbajnoki címet várt csapatától, ezért 2017-re nem fogalmazott meg semmilyen célkitűzést. A szabályváltozások ellenére sokan megkérdőjelezik, hogy a Scuderia idén harcba tud-e szállni a bajnoki címért, a felkészülésük pedig azok a pletykák sem segítettek, melyek B-autó építését sugallták. Nos, az egyik legnagyobb ellenfél Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nem áll be a kétkedők sorába, és nyíltan kimondta, mit gondol a vörösökről.



„A Ferrari egyértelműen vb-esélyes idén” – idézte a Motorsport-Total.com az osztrákot, aki kitért a csapat vezérpilótájára, Sebastian Vettelre is. „Nagyon sokszor érte balszerencse tavaly, technikai problémák gyötörték, és több balesetbe is belekeveredett. Aztán stratégiai- és gumihibák is közrejátszottak ebben.” Marko szerint egyelőre nehéz megállapítani, hogy a Ferrari hogyan teljesíthet idén, a csapatnál tavaly történt mérnök-távozások miatt. „Allison nyáron intett búcsút nekik, pontosan akkor, amikor a következő évi modell tervei éppen kezdenek körvonalazódni.”

Allison helyét a műszaki részleg élén Mattia Binotto foglalta el, aki nem kifejezetten aerodinamikai szakember – Marko sem feltétlenül tartja logikus választásnak az olaszt. „Senki sem érkezett hozzájuk kívülről. Nem tudom, hogy házon belül mennyire vannak jó embereik, akik helyettesíthették volna Allisont.” Egyelőre még Vettel sem tudja megmondani, hogy idén behúzhatja-e ötödik világbajnoki címét. „Ilyenkor nagyon nehéz jóslatokba bocsátkozni, mert minden új még” – mondta a német a Channel 4-nak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: