DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa volt az ideális választás a Williams számára

A visszavonulását az ősszel bejelentő brazilt Valtteri Bottas átigazolása miatt mégis láthatjuk még idén az F1-ben – Claire Williams elárulta, miért örül, hogy sikerült megállapodniuk a brazillal.

Felipe Massa tavaly Monzában jelentette be, hogy az év végén szögre akasztja F1-es bukósisakját, ennek megfelelően Brazíliában és Abu Dhabiban is elbúcsúztatták a többszörös futamgyőztest. Nico Rosberg váratlan visszavonulása azonban mindent felülírt: miután a Mercedes Valtteri Bottast igazolta a helyére, a Williams a brazilt kérte fel, hogy legyen az újonc Lance Stroll csapattársa. Claire Williams így nyilatkozott arról, miért döntöttek Massa mellett:

„Felipe volt a legjobb választás számunkra” – idézi a helyettes csapatfőnök szavait az F1i.com. „Lance Stroll révén egy újonc csatlakozik hozzánk idén, így kellett egy olyan versenyző a másik autónkba, aki rendelkezik már tapasztalattal. Így került a képbe Felipe, aki épp csak elhagyta a csapatot: ő volt az ideális választás. Nem tudom, hogy nem is igazán akarta-e még visszavonulni teljesen a motorsporttól, mindenesetre fantasztikus, hogy megállapodtunk a visszatéréséről, mert ez volt az ideális megoldás.”

massa-2016-dppi



Maga Stroll egyébként mentorként tekint a korábban a Saubernél és a Ferrarinál is megfordult Massára, az viszont kérdés, hogy milyen eredményeket érhetnek el a Williams színeiben. 2014-ben sokat léptek előre a Mercedes erőforrásainak köszönhetően, 2016-ban azonban egészen az ötödik helyig csúsztak vissza a tabellán: a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari mellett még a Force India is befért eléjük. Claire Williams szerint muszáj újra előreverekedniük magukat, de mindezt egyelőre nem tudja garantálni:

„Rengeteget dolgoztunk azon az elmúlt hónapokban, hogy kicsit jobban átalakítsuk és kibővítsük a csapatunkat. Nem tudjuk, hol állunk ezzel, de az biztos, hogy fejlődnünk kell és előre kell lépnünk a bajnokság ötödik helyéről. Úgy vélem, továbbra is fényes jövő vár ránk, de szerintem az új szabályok miatt nehéz bármilyen elvárást megfogalmazni a teljesítményünkkel kapcsolatban. Több okból kifolyólag is érdekes szezon elé nézünk, nem utolsósorban épp az új szabályoknak köszönhetően.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: