DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton az új Mercedesről: Olyan, mint egy csónak

A háromszoros világbajnok brit már látta a jövő csütörtökön bemutatandó új F1-es Mercedest: elmondása szerint a rajongók hamar megszokják és megszeretik majd a 2017-es autókat.

Komoly szabályváltozások lépnek életbe a Formula-1 idei szezonjában, amelyeknek köszönhetően jóval agresszívebb megjelenésű autókat láthatunk majd a rajtrácson: többek között maguk a gépek is szélesebbek lesznek, de a Pirelli is nagyobb gumikat gyárt majd.

Lewis Hamilton F1-es karrierjében nem ez az első alkalom, hogy jelentősen megváltozik az autók kinézete: a 2009-es változtatások idején mindenki szörnyülködött, ám az akkori új gépeket is megszokták a rajongók, a mostaniakról – amelyek közül a Williamset már meg is tekinthettük – pedig már előzetesen is lelkesedéssel beszélnek.

hamilton-mercedes-2016-dppi



„Amikor megjelentek a 2009-es autók, borzalmasan néztek ki, mert mások voltak. De amint beültél az autóba, már inkább a régiek tűntek furcsának, és szerintem most is ugyanez lesz a helyzet” – idézi a Mercedes versenyzőjének szavait az F1Fanatic weboldal.

Hamilton egyébként már látta a világbajnok alakulat idei gépét, amelyet csütörtökön lepleznek majd le: „Úgy néz ki, mint egy csónak. Úgy értem, sokkal nagyobb, szélesebb és hosszabb, mint a korábbiak. Rengeteg dolog van a pilótafülke és a hátsó tengely között. 2007-2008 körül alig volt valami az üzemanyagtank és a hátsó tengely között. Biztos vagyok benne, hogy hamar megszokjuk majd, és a nézőknek tetszeni fog a szélesebb gumik miatt” – vélekedett a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: