DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezért választotta Bottast a Mercedes

Nico Rosberg váratlan visszavonulása után gyorsan kellett döntenie a címvédő istállónak, hogy kit ültet a német helyére – Toto Wolff elárulta, miért épp a finn mellett tették le a voksukat.

Több versenyző neve is szóba került a Mercedesnél azt követően, hogy Nico Rosberg rögtön az F1-es vb-cím elhódítása után bejelentette visszavonulását, a világbajnok gárda pedig végül Valtteri Bottasnak szavazott bizalmat. A csapatfőnök, aki addig a finn menedzsmentjének is tagja volt, s aki szerint például Fernando Alonso szerződtetése „túl izgalmas” lett volna, így beszélt arról, miért épp rá esett a választásuk:

„Választhattunk volna egy izgalmas fiatal versenyzőt is, de nem voltak olyan tapasztaltak, mint szerettük volna” – idézi Toto Wolff szavait az F1i.com. „Hasonló a helyzet a nagy sztárokkal. Valtteri volt a legjobb választás: minden feltételt kipipálhattunk nála, ami ahhoz kell, hogy meglegyen a versenyzők közötti dinamika és az autó fejlesztésében is tudjon segíteni.”

bottas-mercedes-2017_1



A Mercedes vezetője szerint Bottas leigazolásával nyugodtabb idők köszönhetnek be a csapatnál – ami rájuk is fér, hiszen az előző három szezon során számos nézeteltérést kellett kezelniük Rosberg és Lewis Hamilton között. „Valtteri érkezésével egy új tényező került a gépezetbe: mivel meglehetősen apolitikus személyiség, ezért talán több időt tudunk más dolgokra fordítani, semmint a pilóták kapcsolatának óvására.”

Wolff ugyanakkor tisztában van vele, hogy Bottas sem lesz egyértelműen második számú pilóta, így számít zűrös pillanatokra: „Valtteri junior kategóriákat nyert, és rendkívül versenyképes volt, ami nyilvánvalóan nem azt mutatja, hogy mindig olyan egyszerű lenne vele. Szóval nem számítok teljesen sima menetre, de Valtteri tudja a leginkább átvenni Nico helyét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: