DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Bátor és intelligens: ő egy szuperember!”

Már megszokhattuk, hogy sokan beszélnek szuperlatívuszokban Max Verstappenről, s bár a korábbi F1-es szerint is kivételes tehetség, nem biztos, hogy felül tud majd kerekedni Daniel Ricciardón.

Max Verstappen tavaly év közben került át a Red Bull csapatához, amelynek színeiben rögtön első futamát meg tudta nyerni. A fiatal holland az egész szezonban lenyűgöző teljesítményt nyújtott, összességében mégis Daniel Ricciardo bizonyult a jobbnak pontok tekintetében – nem véletlen, hogy számos szakportál, így mi is, őt választotta az év versenyzőjének. Sokak szerint csak idő kérdése azonban, hogy Verstappen állva hagyja csapattársát, David Coulthard azonban nem így látja:

„Nem gondolom, hogy egyikük nagyon elverné a másikat” – nyilatkozta az egykori pilóta az F1i.com honlapnak. „Természetesen nagy a versengés közöttük, de nem hiszem, hogy Max egyértelműen jobb lenne Danielnél, vagy épp fordítva. Szerintem mindketten kivételes tehetségesek, hiszen az összes pilóta jó, aki a Formula-1-ben szerepel, de ez nem elég.”

verstappen-brazil-2016-dppi



„Szükséged van kivételes teljesítményekre, és szerintem Daniel különleges időmérőket és előzéseket produkált. Ahol pedig Max emelkedett ki, az a versenyeken nyújtott kiegyensúlyozottság és a nehézségekkel való szembenézés” – vélekedett Coulthard.

A skót szerint Verstappen nagysága különösen a 2016-os évad utolsó két versenyén domborodott ki: „Abu Dhabiban egykiállásos taktikára váltott, és működött. Brazíliában láthattuk, hogy az esőben olyan íveken autózott, amelyeket sosem választanál, de neki mégis működött. Szóval bátor és intelligens: ha ezt a kettőt összerakjuk, egy szuperembert kapunk.”

Abban Coulthard is egyetért, hogy kevesebb tapasztalatának és az életkorának köszönhetően Verstappen elméletileg még többet fejlődhet, az idei szabályváltozások és az új autók azonban megkavarhatják az erőviszonyokat csapaton belül is: a korábbi többszörös futamgyőztes és világbajnoki ezüstérmes szerint minden attól függ, ki hogyan alkalmazkodik a jóval nagyobb fizikai igénybevétellel járó gépekhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: