DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Ugyanazt tettem volna, mint Rosberg”

Sokakat megdöbbentett az uralkodó F1-es világbajnok tavaly decemberi döntése a visszavonulásról, a szakértőként dolgozó korábbi versenyző azonban nem lepődött meg a német lépésén.

Nico Rosberg december elején, mindössze néhány nappal a Formula-1-es világbajnoki cím elhódítása után jelentette be, hogy azonnali hatállyal befejezi pályafutását a száguldó cirkuszban. A döntés a csapatát, a sajtót és a szurkolót is teljesen megdöbbentette, Johnny Herbert azonban azon kevés kivételek közé tartozik, akik nem csodálkoztak annyira a Mercedes versenyzőjének lépésén:

„Nem lepett meg vagy sokkolt a döntése annyira, mint másokat” – nyilatkozta a Badger GP-nek a Sky Sports szakértőjeként dolgozó korábbi F1-es. „Nem tudom, mert én sosem kerültem ilyen helyzetbe, de szerintem én is hasonló típusú karakter vagyok, mint ő. Az én célom is az volt mindig, hogy megnyerjem a világbajnokságot, szóval talán hasonlóan cselekedtem volna.”

rosberg-abudhabi-2016-dppi



Sokan nem értették, Rosberg miért távozott a sorozatból, Herbert azonban tudni véli ennek az okát: „Amire a leginkább emlékszem, hogy Abu Dhabiban – már nem tudom, hogy a verseny után vagy már a dobogón – nagyon megviseltnek tűnt, mentálisan és fizikai szempontból egyaránt. Néha kicsit kritikusak voltunk, amikor a futamgyőzelmei után nem láttunk rajta érzelmeket, de fantasztikus volt látni, ahogy elérte ezt a sikert.”

Az ex-pilóta szerint nem elképzelhetetlen, hogy néhány év múlva Rosbergnek ismét versenyezni támad kedve, de abban biztos, hogy az F1-es mezőnyben nem fog újra feltűnni: „Most eltölt egy kis időt a családjával, aztán esetleg kipróbálja Le Mans-t vagy a DTM-et. Ugyanakkor szerintem a Formula-1-gyel végzett: nem hiszem, hogy vissza fog térni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: