DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas: Mindig is ilyen csapattársat akartam

A Mercedes új szerzeménye csak rövid időre futott össze Lewis Hamiltonnal, az F1-es világbajnok pedig barátságosan üdvözölte a csapatban. A finn régóta ennyire gyors partnerre vágyott.

Talán sokan vannak a Formula-1-ben, akik nem Lewis Hamiltonként képzelik el ideális csapattársukat: a brit bajnokba többeknek beletört már a bicskájuk, gondoljunk csak Fernando Alonsóra vagy Nico Rosberg szenvedéseire a 2016-os siker előtt. Az új kolléga, Valtteri Bottas azonban – legalábbis egyelőre – nem is tudna elképzelni jobb partnert Hamiltonnál.

„Igazán boldog vagyok, hogy Lewis a csapattársam. Ez nagyszerű esély számomra, hogy megmutathassam képességeim. Mindig is olyan csapattársat akartam, aki a lehető leggyorsabb, most pedig egy épp ilyet kaptam” – idézi az F1today.net Bottast, akinek eddigi csapattársai a királykategóriában Felipe Massa és Pastor Maldonado voltak. A finn hozzátette: találkozott már Hamiltonnal, aki barátságosan köszöntötte. „Mindkettőnk voltak már meetingjei, és futólag üdvözöltük egymást. Köszöntött a csapatban és gratulált nekem.”



A 27 éves pilóta egy korábbi nyilatkozatokban már nyilvánvalóvá tette, le akarja győzni Hamiltont, és a világbajnoki címért akar küzdeni. „Úgy érzem, lehetőségem van rá. Nico megmutatta, hogy Lewist le lehet győzni. Én pedig határozottan nem a második vagy rosszabb helyekért vagyok itt” – mondta egy ízben.

„Teljes mértékben megértem, hogy ezen a ponton nem egyezhettünk meg hosszabb időre” – beszélt Bottas arról is, hogy csak egyéves szerződést kapott. A szezon végén ugyanis Fernando Alonso és Sebastian Vettel szerződése egyaránt lejár csapataikkal, a Mercedesnek pedig több forgatókönyve van a jövőt illetően. „Természetes, hogy a csapat meg akarja nézni, hogyan fog menni, nekem pedig semmi kifogásom ellene. Ennek ez a módja: mindig ki kellett érdemelnem a helyem, de úgy tűnik, tudom, hogyan kell vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: