DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az F1-es pilóták már alig bírnak magukkal az új szezon előtt

Már csak alig egy hetet kell kibírniuk a versenyzőknek, hogy kezeik közé kaphassák új játékszereiket, így nem csoda, ha egyesek már régóta tűkön ülnek.

Mivel az elmúlt években az előszezoni tesztelés tavaszra tolódott, a telet PR-eseményekkel és edzéssel töltik a pilóták: ez utóbbira minden korábbinál nagyobb a szükség, hiszen az újgenerációs F1-es autók várhatóan hatalmas fizikai kihívás elé fogják állítani a versenyzőket. Carlos Sainz révén nemrég betekintést nyerhettünk a száguldó cirkuszban alkalmazott edzésmódszerek izgalmas világába, de szinte alig volt olyan pilóta a mezőnyben, aki ne osztott volna meg magáról izzadságszagú képeket a közösségi médiában.



Ahogyan közelednek az autóbemutatók, egyúttal az első kollektív gyakorlás napjai, a pilóták szíve egyre hevesebben ver, hiszen ezeket a gépeket köréjük, az ő kívánságaiknak megfelelően tervezték, nagyobb leszorítóerővel és tartósabb abroncsokkal.

„Számunkra minden évben hatalmas megtiszteltetés, hogy ezeket az autókat vezethetjük: az ülés, a pedálok, a fékezés, és a kormány érzése is fantasztikus” – nyilatkozta Sainz a Marcának. „Minden autónak megvannak a maga kis trükkjei, és szeretnéd megtapasztalni, hogy hogyan viselkedik a kezeid között. Aztán ahogyan belépsz a saját kis világodba, új dolgokat kezdesz el kipróbálni.”

Ahogyan társainak, Sainznak is sok tanulnivalója lesz Barcelonában, ő azonban már alig várja, hogy kiroboghasson bokszból a katalán pályára. „Az autók egyre jobbak, de az F1 idén nagy lépést tett előre teljesítmény terén a nagyobb abroncsokkal és nagyobb leszorítővel. Amikor beleülök az autóba, biztosan nagyon izgága leszek majd, hiszen tudom, hogy ezzel az autóval mennyivel gyorsabban tudok majd menni” – tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: