DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen óvatosabb Ricciardónál

Általában a Mercedes fő kihívójaként számítanak a Red Bullra az előttünk álló szezonban: éppen csak a csapat versenyzője, Max Verstappen szeretné megvárni a teszteket bármiféle esélylatolgatással.

A közvélekedés jól ítéli meg a Red Bull 2017-es esélyeit, és Daniel Ricciardo sem nevezhető pesszimistának: egy alkalommal arról beszélt, hogy reálisan a Mercedes legfőbb ellenfele lehet csapata, ő pedig nem fogja megkönnyíteni Lewis Hamilton dolgát. Csapattársa, Max Verstappen azonban sokkal körültekintőbb a világbajnoki ambíciókat illetően.

„Remélem, hogy elsőként fordulunk az első kanyarban, onnantól pedig csak tartanunk kell a vezetést. De jelen pillanatban nem gondolkodok ezen túl sokat. Először is a tesztelésre szeretnék összpontosítani, ahol meglátjuk, hol a helyünk a rangsorban Ausztrália előtt. Előbb látni akarom, mennyire jó az autó, utána jelölök ki célokat. Egészen semleges maradok, és várakozó álláspontra helyezkedek” – hangsúlyozta a legfiatalabb F1-es futamgyőztes.



A csapatok már javában készülnek a február 27-én kezdődő barcelonai tesztelésre és a jövő heti autóbemutatókra. Verstappen is érzi a vérszagot az első bevetés közeledtével: „Nagyon boldoggá tesz, hogy ismét itt vagyok” – mondta a Red Bull Racing weboldalának. „Az év kezdete óta lefoglalt az edzés, hogy felkészült legyek. Eközben arra vártam, hogy az autó is elkészüljön, újra pályára gördüljünk. Várom már ezt a pillanatot.”

„A szimulátort már vezettem, a kanyarsebességek pedig egészen meggyőzők. Természetesen szeretnék a valóságban is tapasztalatot szerezni, ami szerencsére már nincsen messze. Alig várom, hogy újra kezdjünk, lássak minden csapattagot, megkezdjük a gyakorlást, végül pedig elinduljunk versenyezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: