DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ő lesz Bottas új versenymérnöke

A finn elárulta, ki segíti munkáját a 2017-es szezonban a Mercedesnél. Nem csupán bajnokautóba ülhet, de a korábbi világbajnok emberei veszik majd körül.

Nem csupán a világbajnok autóját, de annak műszaki stábját is megörökli Valtteri Bottas, aki megerősítette, Nico Rosberg korábbi versenymérnökével, Tony Ross-szal fog együttműködni. Bár a csapat többi tagját illetően eddig nem történt megerősítés, valószínű, hogy ugyanazokkal dolgozhat együtt, mint Rosberg 2016-os világbajnoki szezonjában – köztük a szakemberekkel, akiket 2015 végén cseréltek meg Rosberg és Hamilton csapatával. Hamilton korábban leszögezte: nem szeretné, ha idén újra variálnának stábján.

Tony Ross a dobogón a 2015-ös spanyol Rosberg-győzelem alkalmával


„A mérnököm Tony Ross lesz. Ő volt Nico Rosberg versenymérnöke is” – idézi Bottas szavai a finn Ilta Sanomat lap.

Tony Ross Bottashoz hasonlóan a Williamsnél kezdte, ahol 1997-től egészen 2010-ig dolgozott. Heinz-Harald Frentzen, Juan Pablo Montoya és Nick Heidfeld versenymérnöke volt, végül Nico Rosberg mellé került, akinek tulajdonképpen teljes karrierjét végigkövette. A német kérésére szerződött a Mercedeshez, ahol egészen visszavonulásáig közreműködött Rosberg sikereiben.

Valtteri Bottas korábbi mérnöke Jonathan Eddolls volt pályafutása eddigi részében. A finn képességeiről elismerően nyilatkozó Eddolls továbbra is a Williams kötelékében marad.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: