DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagyobb a baj: Wehrlein kihagyja a tesztet

Pascal Wehrlein hivatalosan is megerősítette, hogy a Bajnokok Tornáján történt balesete miatt biztosan kihagyja a 2017-es F1-es szezon előtti első tesztet Barcelonában.

Ahogyan arról korábban a Formula.hu is beszámolt, már szinte biztosra vehető volt, hogy Wehrlein kihagyja a barcelonai tesztet február 27. és március 2. között. A Sauber pilótája Twitteren erősítette meg a hírt: „Orvosi javaslatra ki kell hagynom az első téli tesztet a hátproblémáim miatt. Nagyon sajnálom a csapatot, de erősebben fogok visszatérni!”

Wehrlein



Wehrlein még január 21-én a Bajnokok Tornáján bukott nagyot – először úgy tűnt, a német megúszta  a balesetet, azonban később kiderült, hogy nyaka meghúzódott, most pedig hátproblémákra hivatkozott a versenyző. A Sauber így a Ferrari fiatal felfedezettjének, Antonio Giovinazzinak ad lehetőséget arra, hogy pályára vigye a 2017-es versenygépet.

Az, hogy Wehrlein részt vehet-e a második, március 7. és 10. között zajló teszten, egyelőre kérdés, hiszen mindenképpen fontos, hogy teljesen egészségesen üljön autóba a fiatal pilóta, ugyanis az idei autók vezetése nagyobb fizikai kihívást jelent majd a mezőny számára. A német bosszús lehet a teszt kihagyása miatt, ugyanis fontos lenne számára, hogy mihamarabb hozzászokjon az új csapatához, és minél több kilométert gyűjtsön új versenygépével.

A RoC egy olyan sportesemény, amely a tél során szórakozást nyújt a motorsport rajongói és résztvevői számára is – azonban Wehrlein esete mutatja, hogy a Bajnokok Tornája egyáltalán nem veszélytelen, sőt a szezonkezdetre is hatással lehet egy-egy baleset. Habár nagy ütközések nem történnek túl gyakran, szinte minden évben előfordulnak kisebb-nagyobb összeakadások, incidensek, így előfordulhat, hogy az F1-es csapatok a későbbiekben beleszólnak majd abba, hogy pilótáik részt vehetnek-e  ezen az eseményen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: