DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Nem volt biztos Bottas szerződtetése

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, egyáltalán nem volt könnyű megszerezni a Williamstől Valtteri Bottast, sokszor úgy érezték, új pilóta után kell nézniük.

Miután decemberben Nico Rosberg bejelentette, hogy visszavonul a Formula-1-től, a Mercedes egyezkedni kezdett a Williamsszel, hogy leszerződtethessék finn versenyzőjüket, Valtteri Bottast. Toto Wolff elárulta, az istálló helyettes csapatfőnöke, Claire Williams nehéz tárgyalópartner volt, azonban örül, hogy sikerült megegyezniük a pilótakérdésben.

„Világosan látszott, hogy Claire Frank lánya, kemény volt a tárgyalások során – nagyon kemény” – mondta Wolff. „És nem mindig volt egyértelmű, hogy megkapjuk Valtterit. Sokszor sírásra fakasztott, könyörögnöm kellett.”

Bottas



Wolff mindemellett úgy gondolja, a Williams remek döntést hozott azzal, hogy visszacsábította Felipe Massát, aki korábban úgy döntött, visszavonul a sporttól. „Felipe visszahozatala jó lépés volt. Talán inspirálóbb lett volna megtartani Valtterit, de ha a helyében lettem volna, én is Felipét gondoltam volna jó megoldásnak” – mondta a szakember.

Már most megindultak a spekulációk azzal kapcsolatban, hogy Bottasnak lesz-e esélye legyőzni a Mercedes tehetségét, Lewis Hamiltont, illetve kérdés az is, hogy a Mercedes elsőszámú versenyzőként tekint-e a britre 2017-ben. „A szabályváltoztatások miatt minden a nulláról indul” – mondta Wolff. „Remélem, hogy az autónk elég jó ahhoz, hogy versenyeket és a bajnoki címet meg tudjuk nyerni – mindkét versenyzőnknek egyenlő feltételeket fogunk biztosítani.”

A Mercedes mindent megtesz majd azért, hogy megvédje bajnoki címét, ennek érdekében le is szerződtették James Allisont, akitől remélik, hozzájárul a csapat sikeréhez. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: