DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az első új generációs autó: Itt a Williams!

A csapatok közül elsőként a Williams mutatta meg 2017-es versenygépét: a britek teljesen váratlanul közzétették legújabb F1-es autójuk képeit. Szóval így néznek ki az új szabályok a valóságban...

Miután a Haas tegnap közölte bemutatója időpontját, a Williams maradt az egyetlen csapat, akikről nem lehetett tudni, hogy mikor leplezik leg 2017-es versenyépüket. Most már tudhatjuk, hogy azért tettek így, mert meg akarták lepni a világot: a legkorábbi időpontot megjelölő Saubert három nappal megelőzve, teljesen váratlanul közzétették az első képeket az új autóról péntek délelőtt.

 williams-2017-1



Ami az első és a hátsó szárnyat illeti, azt kaptuk, amit várhattunk az előzetes tervek alapján, kérdéses volt viszont az orrkúp és az „uszony” kialakítása. A motorborítás felett van egy kis kiemelkedés ugyan, de – legalábbis a Williamsnél – nem tért vissza az évtized elejére jellemző, teljesen vízszintesen végigfutó cápauszony, míg az orrkúp terén a grove-iak megtartották az elmúlt évekre jellemző megoldást.

williams-2017-2

Az új Williams, melyet Felipe Massa és Lance Stroll vezet majd, a „soron következő” FW39 helyett az FW40 nevet viseli majd, tisztelegve a csapat 40 éves fennállása előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: