DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hill Trumphoz hasonlította az új F1-es vezetést

A korábbi F1-es világbajnok szerint amikor valaki belép egy arénába, ott el kell fogadnia a szabályokat - ez jelen esetben azt jelenti, hogy senkitől sem számíthatnak segítségre.

Damon Hill, 1996 világbajnoka már korábban is kifejezte aggodalmát a Formula-1 új vezetése miatt, amikor arról beszélt, hogy reméli, nem mennek el túlságosan a szórakoztatás felé Chase Carey-ék, hiszen ez továbbra is egy autóverseny. A brit expilóta most sem mondott jókat a Liberty Mediáról.

"Szerintem olyan ez a helyzet mint Trump kormánya: még csak tanulják a dolgukat" - nyilatkozta Hill a City A. M. kérdésére. "Bárki, aki valamit is szeretne csinálni a Formula-1-ben, annak mélyrehatóan meg kell ismernie a működését és beletelhet pár évbe, mire megérti, hogy hogyan gondolkodnak itt az emberek."

damonhill



"Biztos vagyok benne, hogy nem naiv a Liberty Media, de abban is, hogy nem volt dolguk még hasonló dologgal, mint a Formula-1. Beszéltek például a költségcsökkentésről, de mégis hogy a fenébe lehet ezt szabályozni? Szerintem ez nem igazán lehetséges. Kegyetlenül hangzik, de ez a sport, nem a társadalomról beszélünk. Amikor belépsz egy olyan arénába, mint amilyen a motorsport, meg kell értened a szabályokat. És a szabályok azok, hogy senkitől sem számíthatsz segítségre" - magyarázta álláspontját a korábbi világbajnok.

Azzal viszont Hill sem ért egyet, hogy bizonyos csapatok jobb szerződésekhez, extra juttatásokhoz jutnak hozzá és ő is kiemelte a Ferrarit - szerinte ez azért más kérdés, mint a költségcsökkentés, vagy a költségsapka.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: