DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egy jó mérnök többet ér egy jó pilótánál

Toto Wolff szerint ha választania kellene egy világklasszis mérnöki gárda és egy világklasszis F1-es pilóta között, akkor előbbi mellett döntene - beszélt az új autóról és a motivációról is.

A brit BBC Radio 5 vendége volt csütörtökön Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója, aki a rajongók kérdéseire válaszolt a műsorban - szóba került az új autó, a csapat működése és sok egyéb dolog is.

Kitől kell jobban félnie egy Mercedes-pilótának, ha elront valamit - tőled, vagy Niki Laudától? "Erről őket kellene megkérdezni, de azt hiszem, hogy mindketten elég érzékeny srácok vagyunk" - válaszolta erre Wolff. Az új autókkal kapcsolatban elmondta, hogy nagyon ütősen néznek ki az új aerocsomaggal és a szélesebb gumikkal, szerinte olyan látvány, mint egy '80-as években látott autó. Azt viszont, hogy pontosan mennyivel gyorsulnak, egyelőre nem tudják, hiszen nem ismerik az új abroncsok működését.

allison-ferrari



Wolff azt is elmondta, hogy ha választania kellene, hogy a pénzt egy világklasszis mérnöki gárdára vagy egy világklasszis pilótára költse, akkor előbbi mellett döntene, mert a pilóta csak néhány tizedet jelent, előbbi viszont ennél sokkal többet - azt már csak mi tesszük hozzá, hogy nem véletlenül szerződtették James Allisont. Hamiltonnal és Bottasszal kapcsolatban csak annyit említett, hogy egyenlő esélyeket fognak kapni 2017-ben és remélik, hogy az autó idén is elég jó lesz a vb-címre.

Azt a kérdést is megkapta, hogy hogyan tudja motiválni csapatát, hiszen három éve korlátlan Mercedes-uralom van a Formula-1-ben. "Sok időt töltöttünk azzal, hogy újraértelmezzük a nézőpontunkat. A szabályváltozások persze segítettek extra motivációt adni, hogy még egyszer nyerni tudjunk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: