DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Radikálisan megváltozhat a Toro Rosso festése is

A tizenkettedik F1-es szezonja előtt álló faenzai alakulat sajtóhírek szerint módosíthat a kezdetek óta nagyjából azonos irányt követő színösszeállításon - s ez a motor átkeresztelésével is együtt járhat.

Az elmúlt hetekben a legtöbb F1-es rajongó a McLaren festésének megváltozásáról beszélt, némileg joggal: a wokingi alakulat a közösségi médiában többször is utalt arra, hogy a narancssárga valamilyen módon ott lesz a MCL32-es borításán. A sajtóban nemrég megjelent néhány fotó, mely feltehetőleg a csapat 2017-es autóját ábrázolja, ám a McLaren sietett megerősíteni, hogy a képeken hamisak – mindenesetre a versenyigazgató Eric Boullier nemrég maga mondta hívta fel a figyelmet a változásokra.

Valószínű, hogy nem a McLaren lesz az egyetlen, amely megváltoztatja autója színezését: Felipe Nasr és főtámogatója, a Banco do Brasil nélkül szinte biztos, hogy a Sauber megválik az elmúlt két évben használt citromsárga-kék-fehér színekről, de sajtóhírek szerint a Toro Rosso is szakíthat a hagyományokkal. A Minardi örökét 2006-ban átvevő alakulat a kezdetek óta az anyavállalat Red Bull színeiben tündökölt a világ versenypályáin, egy kis bordóval megspékelve, a citromsárgát pedig aranyra cserélve.

 



Néhány forrás úgy vélekedik, hogy a Toro Rosso hasonlóan fogja átnevezni a Renault-tól kapott erőforrásokat, mint tavaly tette azt a Red Bull a TAG Heuer esetében, ennek pedig könnyen lehet, hogy a fényezésre is nagy hatása lesz majd. A csapat egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta meg a színcserét – alig több, mint egy hét múlva minden kiderül majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: