DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferraris exmérnököt igazolt a Williams is

Úgy tűnik, a volt Ferrari-mérnökök napja a mai: azok után, hogy James Allison hivatalosan is technikai igazgató lett a Mercedesnél, a Williams szert tett a brit korábbi ferraris kollégájára.

Már egy ideje sejteni lehetett, csütörtökön mégis sokakat ért meglepetésként, hogy a Ferraritól tavaly távozó James Allison a Mercedes szolgálatába áll, ahol Paddy Lowe helyén fog dolgozni technikai igazgatóként. Allison korábban a Renault/Lotusnál, majd a Ferrarinál is együtt dolgozott az aerodinamikai részlegért felelős Dirk de Beerrel, aki kevesebb, mint egy hónappal kollégája után döntött úgy, hogy szintén elhagyja Maranellót.



A korábban IndyCar-projekteken, és a Saubernél is dolgozó dél-afrikai szakember azonban nem fogja partvonalon tölteni a 2017-es szezont, ugyanis a Williams hivatalosan is megerősítette, hogy de Beer ezentúl az ő soraikat fogja erősíteni, méghozzá korábbi tapasztalatait hasznosítva aerodinamikáért felelős mérnökként. „Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Williamshez, a csapatnak gazdag öröksége van a Forma-1-ben, én pedig örülök, hogy a részese lehetek” – nyilatkozta de Beer.

„Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak Dave Wheaterrel és aeróért felelős csapat többi tagjával, hogy folyamatosan fejleszteni tudjuk az autót a szezon során, és utána is. Nagyon hálás vagyok a Williamsnek ezért a lehetőségért.” Claire Williams, a grove-iak helyettes csapatfőnöke is örül a dél-afrikai megszerzésének. „El vagyunk ragadtatva, hogy ilyen gazdag tapasztalattal rendelkező mérnökre sikerült szert tennünk, mint Dirk. Mivel hosszú éveket töltött aerodinamikai vezetőként a Forma-1-ben, tudása, és technikai szakértelme remek fegyver lesz a csapatnál, hiszen az a célunk, hogy minél előrébb juttassuk a csapatot a mezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: