DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Egyetlen dolgot nem tud utánozni az F1-es szimulátor

Max Verstappen társaihoz hasonlóan keményen edzett a holtszezonban, de sok időt töltött a szimulátorban is, amely egy dolog kivételével valóban meg tudja mutatni a pilótáknak, mit várhatnak 2017-től.

Annak köszönhetően, hogy az F1-es szakma nagy része széltében és hosszában is a Red Bullt tartja 2017 legnagyobb esélyesének, Max Verstappennek akár már 19 évesen megadhat a lehetőség, hogy világbajnokká váljon. Az ifjú holland eddig nagyon precízen vette az előtte lévő akadályokat, 2017-ben azonban nehezebben vezethető autókkal kell megküzdenie – talán éppen saját maga miatt, mert debütálása idején váltak igazán hangossá az eddig érvényben lévő technikák kritikusai, mondván, mi értelme az F1-nek, ha egy 17 éves srác is játszi könnyedséggel el tudja vezetni a gépeket.



Verstappen a holland Motorsport.com újságírójának adott interjúban elmondta, hogy hogyan készült fel az idei szezonra: „Nagyjából ugyanúgy edzek, mint tavaly, csak többet, és nehezebb súlyokkal. Nagy kihívás lesz az idei szezon, de ez is a munkánk része” – mondta a Red Bull-pilóta, aki néhány mondat erejéig kitért a szimulátoros munka fontosságára is. „A Red Bull szimulátora nagyon profi, az egyetlen dolog, melyet nem tapasztalhatunk meg benne, azok a G-erők. Ezt nagyon nehéz szimulálni. Minden más ugyanaz, ezért ez nagyszerű gyakorlási lehetőség számunkra.”

„Ez a munka nagyon fontos a csapat, és a pilóták számára is, hiszen nincsen sok tesztnapunk az első verseny előtt. Meg kell bizonyosodnunk róla, hogy jól ülünk-e az autóban, hogy a pedálok és a kormány a helyükön vannak-e, és nem zavarják-e az elhelyezkedésed. Aztán fontos azért is, hogy a csapat megfelelően be tudja-e állítani az autót, és hogy megtaláljuk az egyensúlyt. Minden nap fejleszteni akarod az új autót, hogy a lehető legnagyobb mértékben készen állj az első versenyre” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: