DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egyelőre dicsérik a Pirelli F1-es gumijait

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója videoüzenetben köszönte meg az F1 hivatalos abroncsbeszállítójának utóbbi hetekben végzett munkáját, és izgalmas versenyeket vár 2017-ben.

Ahogyan a nagy szabályváltozásoknál lenni szokott, elég sok a kérdőjel az idei F1-es szezont illetően: valóban kevesebb lesz majd az előzés? Beválnak-e a módosítások, és izgalmas lesz-e a versenyzés? A Pirelli abroncsai bírni fogják a terhelést? Nos, ami ez utóbbit illeti, maga az olasz gyártó is megkérdőjelezi, hogy szimulációs adataik megfelelnek-e a valóságnak, mindenesetre Toto Wolff egy nemrég közzétett videointerjúban hosszan dicsérte az olaszok elmúlt fél évben végzett áldozatos munkáját.



„Nagyon szeretném megköszönni a Pirelli elmúlt időszakban végzett munkáját. Nyilvánvalóan nagyon nehéz volt megfelelő abroncsokat gyártani ezekhez a szabályokhoz, de az eddig látott eredmények alapján lenyűgöző versenyzést fogunk látni ebben az évben” – mondta az osztrák, aki 2017-ben zsinórban negyedik vb-címéhez szeretné hozzásegíteni csapatát, a Mercedest.

A Nemzetközi Automobil Szövetség azt kérte a Pirellitől, hogy kevésbé kopó, és kevésbé túlmelegedő abroncsokat gyártson 2017-re, ám Paul Hembery-nek, a cég F1-es ügyekért felelős igazgatójának egyelőre kétségei vannak afelől, hogy ez lesz-e a siker záloga a száguldó cirkusz idei szezonjában. Meg kell találni a megfelelő kompromisszumot a szélesebb gumik és a nagyobb tapadás, valamint az abroncs kopása között – ez eléggé nehéz feladat. Úgy tűnik viszont, hogy ha minden összejön, akkor nagyon érdekes és izgalmas 2017-es szezon előtt állunk” – tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: