DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel akkor a legjobb, amikor vérszagot érez

Egyelőre még csak találgatni lehet, hogy kihez kerül a 2017-es, F1-es világbajnoki cím, David Coulthardnak azonban már van egy-két tippje ezt illetően.

A skót expilóta nemrég ódákat zengett Fernando Alonsóról, mondván, a spanyol hihetetlen munkát végez, és reméli, hogy egykori versenytársa vissza fog térni korábbi sikereihez. Egy olasz sajtóban megjelent interjúban a tizenháromszoros futamgyőztes Alonso mellett kitért a hispán közvetlen riválisaira is, és azt is próbálta megtippelni, ki lehet 2017 világbajnoka. „Ha a Ferrari legalább olyan jó lesz, mint a Mercedes, és tegyük fel, hogy a Mercedes lesz a mérce idén, akkor Vettel futamokat fog nyerni, és talán a világbajnokság is az övé lesz. Hiszen tudjuk, hogy akkor a legjobb, amikor megérzi a vér szagát.”



Coulthard úgy véli, hogy Valtteri Bottas fel fog nőni a feladathoz idén, és képes lesz szembeszállni Lewis Hamiltonnal. „Mostantól közvetlenül is összemérhetik erejüket egymással, és tudjuk, hogy Valtteri milyen gyors, és hogy remek eredményeket ért el az alsóbb kategóriákban” – mondta a skót. „Amit nem tudunk, hogy valóban képes-e szintet lépni és szembeszállni Lewisszal. Semmi sem fogja ezt hamarabb bebizonyítani, mint a pályán zajló csaták, ha viszont messze lesznek egymástól, akkor nehéz lesz mit mondani.”

„Minden jót kívánok neki a jövőre, és remélem, hogy sikerül néhány komoly eredményt elérnie, de Lewis még mindig kivételes pilóta. Oda tartozik, ahová Fernando (Alonso), Max (Verstappen), Daniel (Ricciardo), azon kevesek közé, akik valóban a legjobb versenyzők. Sok fog múlni viszont az autóik képességein” – tette hozzá a 2008 végén visszavonult, ma televíziós szakkommentátorként dolgozó Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: