DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Hamilton az F1-es Messi, Alonso pedig Ronaldo”

A foci két szupersztárjához hasonlította a két F1-es világbajnokot Carlos Sainz. Kettőjük közül Alonsót tartja a nehezebben legyőzhető versenyzőnek.

A Formula-1 két csillagát – a rajongók jelentős hányada szerint valamelyikük a sport jelenlegi legjobbja – a nemzetközi labdarúgás két ászához – a foci világában hasonló vita megy arról, melyikük jobb – hasonlította a Fernando Alonsóval köztudottan jó kapcsolatot ápoló Carlos Sainz.

„Hamilton a Formula-1 Lionel Messije, Cristiano Ronaldo pedig Alonsónak felel meg. Közismert, hogy Cristiano mindig mindent meg akar nyerni, és a legjobb akar lenni. Fernando ugyancsak a győzelemre tör” – beszélt Sainz a Marca lapnak a két pilótáról, akik 2007-ben csapattársak voltak, azonban azóta egészen eltérő utakra sodorta őket a sors: miközben Hamilton halomra nyeri magát a Mercedesnél, Alonso próbálkozik a siker útjára vezetni a McLarent.



Mikor feltették a kérdést, kit tart a teljes mezőny legszívósabb pilótájának, Alonsót választotta – hangsúlyozva, hogy nem személyes jó viszonyuk miatt teszi: „Ha csak egyet mondhatok, az Alonso. Fernando igazi harcos, rengeteg tapasztalattal felvértezve, és mindig keményebb dió, mint mások. Egy vén kutya, aki mindent tud. Továbbra is Fernando a referencia az összes pilóta számára. Nem azért mondom ezt, mert spanyol vagyok, vagy mert a barátom. Ha megkérdezik Hamiltont, Rosberget és Vettelt, ők is ugyanezt fogják mondani.”

Mostanában minden hétre jut egy elismerés Alonsónak: legutóbb versenymérnöke, Mark Temple nevezte meg az F1 legintelligensebb pilótájaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: