DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

2017-ben még nagyobbat dobbanthat a Haas

Az amerikai F1-es istálló debütáló szezonja sokkal jobban sikerült a vártnál, különösen ami az első futamokat illeti, de a gárda csapatfőnöke szerint idén akár még ezt is túlszárnyalhatják.

Nemrég a Haas F1-es csapatának alapítója-tulajdonosa, Gene Haas vélekedett úgy, hogy alakulata idén egy-két helyet is előreléphet a konstruktőrök pontversenyében. Egyelőre nem tudni, ki hol áll a 2017-es fejlesztéseket illetően, Banbury-ben azonban már tudhatnak valamit: a csapatfőnök nagyon magabiztos az idei szezon kihívásai előtt. „Eddig minden jó, a dolgok a terv szerint alakultak” – nyilatkozta Günther Steiner a Motorsport.com-nak. „Az autót jövő héten indítjuk be, aztán jöhet a teszt Barcelonában.”



„Idáig minden jobban sikerült, mint a tavalyi évben. Nagyon hasznosnak bizonyult számunkra a munkával teli szezon, és azt is megtanultuk, hogyan tudunk hatékonyabban együttműködni partnereinkkel, a Ferrarival és a Dallarával. Persze nekünk is megvannak a mindennapos problémáink, de azért vagyunk itt, hogy megoldjuk őket” – tette hozzá az olasz, akinek csapata a Williamsszel együtt még nem jelentette be, hogy mikor mutatja be 2017-es autóját a nagyközönségnek.

Noha 2017 egyelőre ismeretlen mindenki számára, ráadásul a Haasnak úgy kellett kidolgoznia új autóját, hogy közben első szezonjukat futották az F1-ben, Steiner szerint épp ideális az alkalom arra, hogy előrelépjenek az erősorrendben. Amikor az olasznak felvetették Gene Haas véleményét a teljesítményjavulásról, így válaszolt: „Ez a helyes hozzáállás. Egy Forma-1-es csapat akkor kezdi megásni a saját sírját, ha megelégszik pozíciójával. Komoly beruházásokat végeztünk szakemberállományunk bővítése terén, nagyobb a tapasztalatunk, ezek alapján pedig azt várjuk, hogy jobban teljesítsünk 2017-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: