DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas elmondta, hogyan változott meg kapcsolata Toto Wolff-fal

Toto Wolff egészen januárig része volt Valtteri Bottas menedzsmentjének, ám az érdekütközések elkerülése végett most már hivatalosan csak főnöki szerepet tölt be a finn F1-es pilóta életében.

Toto Wolff 2009-ben vásárolta be magát a Williams csapatába, ott, ahol Valtteri Bottas megtehette első köreit, és megejthette F1-es debütálását 2013-ban. Az osztrák egy háromtagú menedzsment tagjaként (Mika Hakkinennel és Didier Cotonnal együtt) igazgatta a finn pályafutását, és annak ellenére, hogy azóta Wolff vált a Mercedes sikereinek egyik alapkövévé, továbbra is szoros kapcsolatban maradt a Bottasszal – még akkor is, amikor eladta williamses részvényeit.



Nico Rosberg decemberi visszavonulása azonban mindent felülírt: a Mercedesnek új pilótára volt szüksége, Toto Wolff pedig mindent megtett azért, hogy megszerezze Bottas szolgálatait a grove-iaktól. Azzal együtt, hogy a finn Brackley-be került, az érdekellentétek elkerülése miatt Wolff lemondott a menedzseri posztról, így januártól csakis főnöki minőségben tartja a kapcsolatot az új szerzeménnyel.  „Komoly feladata van a csapaton belül, ezért már nem lehetett a menedzserem többé” – mondta Bottas Wolffról.

„A mercedeses szerződés volt az első, melyet magam intéztem” – folytatta a finn, aki szerint a továbbiakban remekül el tudják választani a privát kapcsolatot a munkaviszonytól. „Még mindig nagyon jó barátomnak számít, egyúttal pedig a főnököm is. Neki van a lehető legnagyobb vezetői szerepe a csapatban, kapcsolatunk így nagyon professzionális, és minden tiszteletem az övé azért, amit karrierje során elért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: