DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas nem kertel, világbajnok akar lenni

A Mercedes finn F1-es pilótája nem rejti véka alá célját: nem másodhegedűsnek érkezett a világbajnok istállóhoz, hanem azért, hogy megverje Hamiltont és győzzön.

Sokak szerint nem fogja tudni tartani Lewis Hamilton tempóját Valtteri Bottas, a finn versenyzőről az az általános vélemény, hogy másodpilóta lehet csak Hamilton mögött - ő azonban ezt eléggé másképp látja. A minap már válaszolt Anthony Hamilton nyilatkozatára, most pedig az MTV-nek beszélt arról, hogy mi a célja 2017-ben.

"Az a célom, hogy világbajnok legyek és most tényleg megvan erre a lehetőségem" - jelentette ki egyértelműen a finn csatornának. "Az alapvető szándékom és feladatom az, hogy harcoljak Lewisszal" - beszélt a közeljövőről Bottas. A finn versenyző feladata már csak azért is nehéznek ígérkezik, mert Hamilton sokkal jobban ismeri a csapatot, míg számára nagyon sok az új dolog, éppen ezért beszélt Nico Rosberggel.

bottas-2016-martini



"Jót beszélgettünk Nicóval. Régóta tagja volt a csapatnak és nagyon jól tudja, hogy hogyan zajlanak itt a dolgok a pilóta szemszögéből. A legfontosabb dolog pedig az, hogy tökéletesen ismerjem a csapat működését és hogy jól dolgozzunk együtt, mert így lehet a legtöbbet kihozni az autóból" - mondta erről a finn.

Vajon valóban lesz reális esélye Hamilton ellen?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: