DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Nincsen sok értelme a vezérszerepnek”

A Renault F1-es csapata hivatalban lévő csapatfőnök nélkül kezdi meg a 2017-es szezont, a gárda új szerzeménye, Nico Hülkenberg pedig azt sem nagyon szeretné, hogy Enstone-ban rá tekintsenek afféle vezérként.

Nico Hülkenberg hetedik szezonját kezdheti meg az F1-ben versenyzőként, a tél folyamán pedig már negyedik alkalommal váltott alakulatot. Igaz, három évnyi regnálás után hagyta ott a Force Indiát, amely színeiben ez idő alatt egyetlen negyedik hely volt a legjobbja a tavalyi Belga Nagydíjról. A német 2017-re a Renault-hoz szerződött, csapatváltásában pedig nagy szerepet játszott az enstone-iakat tavaly csapatfőnökként irányító Frederic Vasseur, aki az ART-tal 2009-ben GP2-bajnoki címhez segítette az emmerichi tehetséget.



Vasseur nemrég elmondta, hogy Hülkenbergnek milyen nehezére esett megemésztenie, hogy már azelőtt véget ért együttműködésük, mielőtt igazán elkezdődhetett volna, hiszen a francia január elején dobbantott a Renault-tól. Sokan azonban nem csak a gárda senior tagjait tekintik vezetőnek, hanem általában egy-egy pilótát is – a franciák pedig nem titkoltan ezért igazolták le a németet Jolyon Palmer mellé. „Hogy őszinte legyek, nem tartom fontosnak” – nyilatkozta Hülkenberg a RACER-nek a csapat vezetéséről. „Úgy vélem, hogy ez inkább a média számára lényeges, hiszen így valakit a csapat vezérének tekinthetnek.”

„De mit is jelent pontosan vezetni egy csapatot? Persze elől szeretnél lenni, és legyőzni csapattásadat, de nem számít, hogy vezeted-e a gárdát, avagy sem. Számomra sokkal fontosabb, hogy segítsek nekik, hogy előrehúzzam, hogy fejlesszem az alakulatot, hogy aztán én is profitáljak belőle. Persze ez azt is jelenti, hogy le kell győznöm a csapattársam, legyen az bárki is, ebben az évben, valamint utána. De a vezetői szerep annyira nem hoz lázba – végezni fogom a munkámat, és az, hogy ki lesz mellettem, nem fontos számomra" – tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: