DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso is beszélt a McLaren színéről

A teljes F1-es publikum arra számít a wokingiak eddig elhintett információmorzsái alapján, hogy a 2017-es autójuk újfent narancssárgában fog pompázni. A spanyolt is megkérdezték, hogy mit tud erről.

Az biztos, hogy egy új korszak kezdődik a McLaren háza táján, amit Ron Dennis távozása mellett a vélhetően ezzel is kapcsolatba hozható névváltoztatás is jelez: az idei versenygép nevében már nem lesz ott az MP4 kódjel, hiszen az MCL32 névre hallgat majd az autó. Emellett az is szinte biztosnak tűnik a legendás istállótól származó információk alapján, hogy a festést illetően is visszatérnek a gyökerekhez, azaz újfent narancssárgában fog pompázni a McLaren.

A wokingiak pilótája, Fernando Alonso a minap Instagramon tartott élő kérdezz-feleleket, amelyben az erre vonatkozó kérdést sem kerülhette ki: „Nem tudom. Az alapján, amit olvastam, talán valami narancs-fekete-fehér festése lesz. Megkérdeztem Eric Boullier-t is arra hivatkozva, hogy milyen legyen a sisakom dizájnja, de csak annyit mondott, hogy majd a bemutatón meglátom” – fogalmazott az AS szerint a spanyol.

alonso-mclaren-dppi-2016



Alonsót persze versenyzőként nem elsősorban az autó külseje érdekli: „Remélem, hogy gyors lesz, nem a szín a legfontosabb dolog” – mondta a kétszeres világbajnok. A 2017-es esélyeket illetően a mezőny egyik legrutinosabb pilótája hasonló gondolatokat fogalmazott meg, mint új főnöke, Zak Brown:

„Úgy vélem, óvatosnak kell lennünk. Olvastam, hogy Zak azt nyilatkozta, hogy idén még nehéz dolgunk lesz, ha nyerni akarunk… ki tudja? Pozitívan állok a dolgokhoz. Jobb formában vagyok és keményebben készültem, mint valaha, és bár senki sem tudja, mi fog történni, én mindent beleadok. Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, hiszen tavaly az utolsó versenyeken egy-másfél másodperc hátrányunk volt a Mercedeshez képest. Meglátjuk; még túl korai jósolgatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: