DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A promóterek is felelősek a jobb F1-ért

A Liberty Mediától mindenki azt várja, hogy vezetésükkel izgalmasabb futamok és nagyobb show lesz a sportágban, ám az Azerbajdzsáni Nagydíj promótere együttműködésre sarkallja kollégáit is.

Arif Rahimov bakui promóter nemrég reményét fejezte ki azt illetően, hogy saját versenyük a Le Mans-i 24 órástól eltérő időpontja miatt népszerűbb lesz a rajongók és az újságírók körében, mint tavaly, most viszont kitért az F1 új irányítóira is. „Egyelőre nehéz megmondani, hogy mi fog történni” – idézte az ESPN az azerit. „Az új menedzsment csak nemrég foglalta el a helyét, és időbe fog telni, amíg valóban kiderül, hogy mit szeretnének elérni az F1-ben. A mi szemszögünkből nézve nagyon fontos, hogyan fogják irányítani a sportágat, mert minden bizonnyal lesznek változások. Nem hatalmasak, hanem lépésről lépésre, de meg kell értenünk, hogy a felek mit szeretnének elérni, és hogyan.”



„Még nem beszéltem az új vezetőséggel, de ahogyan tudom, szeretnének némi változást elérni a sporttal és az eseményekkel. Hogy pontosan mit, azt még nem tudni, és ez egészen addig így lesz, amíg mi, promóterek nem dolgozunk együtt, és nem állunk elő valamilyen más tervvel. Hogy őszinte legyek, jó lenne találkozni velük, hogy változásokkal álljunk elő, amelyek nekünk és az F1 számára is hasznosak lesznek majd. Tudom, hogy a promóterek szövetsége működik jelenleg is, de soha nem hívtak meg minket egy igazi találkozóra, hogy új lehetőségekről tárgyaljunk.”

A Liberty Media eltökélt szándéka, hogy az F1-es versenyhétvégéket Super Bowl-szerű eseményekké alakítják majd, középpontban a rajongókkal. Rahimov szerint ehhez még el kell telnie egy kis időnek, de ha megvalósul, akkor abból mindenki hasznot fog húzni. „Van néhány olyan marketingszempont, amely nincs eléggé kihasználva egyes helyszíneken” – mondta. „Olvastam a hírekben, hogy a versenyhétvégét afféle fesztivállá szeretnék kiterjeszteni, abban az országban, vagy városban, ahol a futamot rendezik. Nagyon örülök ennek a tervnek, hiszen a rajongók többet kapnának a pénzükért. Persze a változások nem fognak egy nap alatt végbemenni, hiszen időbe telik, amíg a promóterek felismerik, mindezt hogyan lehet keresztülvinni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: