DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel összetörte a Ferrarit a Pirelli-teszten

Baleset szakította meg a Ferrari fellocsolt pályáján rendezett gumitesztet, a munkában lévő négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel ugyanis kicsúszott és összetörte a külön e célra átalakított versenyautót.

A Pirelli 25 szezonközi tesztnapban állapodott meg a csapatokkal és az FIA-val 2017-re, amelyek során privát gyakorlásokon tökéletesíthetik abroncsaikat - erre idén különösen nagy szüksége is van a cégnek, hiszen teljesen új dimenziókkal és tulajdonságokkal rendelkező abroncsokkal készülnek a szezonra.

Az idei privát tesztelést a Ferrari közreműködésével kezdték meg, Sebastian Vettel ma lépett először pályára a csapat saját pályáján, Fioranóban, ahol egy a 2017-es szabályok szimulálására átalakított 2015-ös Ferrarit vezetett - ez ugyanaz a modell, amivel tavaly is segédkeztek a Pirellinek, jelenleg ugyanis még nincs bevethető állapotban a február 24-én bemutatandó idei autójuk.

vettel_1



A teszt csütörtökön és pénteken zajlik a fellocsolt pályán, a Pirelli ugyanis az esőgumik fejlesztésének szenteli ezt a két napot. A csütörtöki gyakorlás délutáni szakaszát azonban egy nem várt incidens akadályozza. Vettel a pálya hajtűkanyarjához közeledve elvesztette az irányítást a Ferrari SF15-T felett és a szalagkorlátba csapódott. A német pilóta jól van, kisebb sérüléseket szenvedett, beütötte a könyökét, de semmi komoly - a tesztet viszont nem tudják folytatni pénteken se: az átalakított autóhoz nincs elegendő alkatrész, így nem tudták helyrehozni a károkat.

Hivatalos fotók nem készültek a balesetről, az alábbi képek így egy a helyszínen tartózkodó rajongótól származnak.

C4OexrkXUAApfb4

C4OeyPaWEAAh3qX

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: