DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Van-e nyoma Alonso melbourne-i balesetének?

A kétszeres világbajnok spanyol F1-es pilótának a tavalyi Ausztrál Nagydíjon elszenvedett bukása miatt kénytelen volt kihagynia a soron következő bahreini versenyt, személyi edzője most pedig elmondta, hogy kevesebb, mint egy évvel később van-e nyoma az akkori sérülésének.

Fernando Alonso néhány nappal ezelőtt megtörte az Instagram-csendet, hiszen szinte egész januárban távol maradt a közösségi médiától. Most viszont egy kerékpározásról készült képet töltött fel, a következő szavak kíséretében: „Hello. Visszatértünk. Nagyon intenzív és eredményes hónpunk volt. Kemény fizikai edzésekkel, szellemi feltöltődéssel, új projektekkel, új együttműködésekkel, szponzorokkal, és remek hírekkel, amelyekről hamarosan többet is el fogok árulni!”

A spanyol személyi edzője, Edoardo Bendinelli szerint Alonso teljes mértékben felkészült az idei szezon kihívásaira, ahol a pilótáknak várhatóan nehezebben vezethető autókkal kell megküzdeniük. „Elmondhatom, hogy Fernando a lehető legjobb állapotban van, erősebb és motiváltabb, mint valaha” – nyilatkozta Bendinelli a spanyol AS című lapnak. „Fernando munkája eddig is kielégítő volt, most viszont edzettebbnek és erősebbnek kell lennie.”

Az edző kitért Alonso tavalyi, melbourne-i bukására is, melynek következményeként tüdősérülést szenvedett, és ki kellett hagynia a Bahreini Nagydíjat. Amikor arról kérdezték Bendinellit, hogy van-e a spanyolnak bármilyen maradandó károsodása a baleset miatt, így válaszolt: „Abszolút semmi. Akkor jelentős sérülés érte a tüdejét, mára viszont teljesen tökéletes állapotban van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: